Sörkóstolókkal, főzdebemutatókkal és színes programokkal várják a magyar kisüzemi sörfőzdék május 21-én, szombaton az érdeklődőket.
Számos új, erre az alkalomra főzött sört is megkóstolhatnak a vendégek szombaton a Nyitott Főzdék Napján, amikor nyílt napon várják az érdeklődőket a magyar kisüzemi főzdék. A programban résztvevő üzemeknél a kóstolás és sörvásárlás mellett lehetőség lesz a főzde működésének, a sörkészítés folyamatának, illetve a sör alapanyagainak megismerésére is.
A programnak ezúttal is lesz hivatalos sörtípusa, amely 2022 tavaszán a witbier, vagy más néven a belga búzasör. Ez a többszáz éves sörfajta igen jellegzetes ízvilágú, amelyet elsősorban a speciális sörélesztőnek és a főzéskor fűszerként használt koriandernek és a szárított narancshéjnak köszönhet. A típust előszeretettel készítik a magyar kisüzemi sörfőzdék is, olykor egyéb fűszereket is felhasználva hozzá. A Nyitott Főzdék Napján a belga búzasörök megkülönböztető matricákat kapnak, így a látogatók könnyen azonosíthatják őket.
A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.
(turizmus.com)
Számos új, erre az alkalomra főzött sört is megkóstolhatnak a vendégek szombaton a Nyitott Főzdék Napján, amikor nyílt napon várják az érdeklődőket a magyar kisüzemi főzdék. A programban résztvevő üzemeknél a kóstolás és sörvásárlás mellett lehetőség lesz a főzde működésének, a sörkészítés folyamatának, illetve a sör alapanyagainak megismerésére is.
A programnak ezúttal is lesz hivatalos sörtípusa, amely 2022 tavaszán a witbier, vagy más néven a belga búzasör. Ez a többszáz éves sörfajta igen jellegzetes ízvilágú, amelyet elsősorban a speciális sörélesztőnek és a főzéskor fűszerként használt koriandernek és a szárított narancshéjnak köszönhet. A típust előszeretettel készítik a magyar kisüzemi sörfőzdék is, olykor egyéb fűszereket is felhasználva hozzá. A Nyitott Főzdék Napján a belga búzasörök megkülönböztető matricákat kapnak, így a látogatók könnyen azonosíthatják őket.
A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.
(turizmus.com)