Színes programokkal várja a látogatókat a 18. PanyolaFeszt

Augusztus első hétvégéjén rendezik meg a 18. PanyolaFesztet a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen, ahol többek között néptáncosok, népzenészek, világzene és szatmári ételek várják a látogatókat.
 
Az ötszáz lakost számláló községben a fesztivált idén is nulladik nappal kezdik, hiszen már csütörtökön az Uránia Filmszínház jóvoltából szabadtéri mozival indítják a programokat, ahol A tölgy című filmet vetítik.
Külön figyelmet szentelnek a diófás ligetben a gyermekekre, ahol szinte egész nap aktív programokon vehetnek részt a népi játszótéren, a Kuckó Művésztanyán, a nádudvari kézművesek foglalkozásain vagy a Meseszó Egyesület programjain. A szervezők autós mozival is készülnek a legkisebbeknek, ahol papírdobozokból készített kisautókból nézhetnek meséket. Lesz még lovasbemutató, íjászkodás a Szamos partján, valamint Palaj-Party a Tiszán, ahol a Kelet Brass Band ad koncertet.A tizennyolcadik PanyolaFeszten fellép még a Kaláka együttes, a Fitos Dezső Társulat, a Levendula portán pedig az ifj. Balázs Elemér - Lugosi Ali duó és Fabók Mancsi Bábszínháza tart előadást. Külön programot biztosít a Helypiac.hu Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával a Gömbjuhar kisszínpadon, ahol a Kucu Banda, a Kacaj zenekar, a Kelet Brass Band, valamint Heit Lóri és zenekara koncertezik majd.A református templomban komolyzenei hangversenyre és más programokra várják az érdeklődőknek, emellett a Minden, ami Szatmár-Bereg közreműködésével a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) is ellátogat a fesztiválra, hogy Szatmár helyi termékeiből készítsen finomságokat.
 
(MTI)