Az Essencia és a Salt is Michelin-csillagot nyert a budapesti Michelin-kalauz legfrissebb kiadása szerint, az ajánlott éttermek listája pedig hat új étteremmel bővült.
Az Essencia és a Salt is első alkalommal szerepel a kalauzban, ezzel Budapesten már a Babellel, a Borkonyha Winekitchennel, a Costesszel, a Costes Downtownnal és a Standdal együtt összesen hét Michelin-csillagos étterem működik - közölte Michelin Hungária Kft. csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint az Essencia éttermet Tiago és Éva Sabarigo vezeti: Tiago séf portugál származású, míg felesége, Éva magyarországi születésű. Az egyszerre stílusos és családias étterem menüje mindkét kultúra önfeledt ünneplését ötvözi.
A Salt Budapest Tóth Szilárd séf-tulajdonos ötletéből született. Az okosan felépített és kreatív menü számos technikát alkalmaz, mint például az erjesztés és pácolás folyamata. A séf-tulajdonos fenntartható gasztronómia iránti elköteleződésének köszönhetően az étterem zöld jelölést is kapott.
A Michelin-kalauz kritikusai hat új étteremmel egészítették ki az ajánlott Michelin Plate helyek listáját. Ezek között megtalálható a Hoppá! Bistro, a Felix, amely ötvözi a kifinomult főzési technikákat és a feltűnő építészeti elemeket, a Stand25 Bisztró (a Stand kistestvére), az elegáns Spago by Wolfgang Puck, a Rumour, valamint az elegánsan modern Pasztell.
(MTI)
Az Essencia és a Salt is első alkalommal szerepel a kalauzban, ezzel Budapesten már a Babellel, a Borkonyha Winekitchennel, a Costesszel, a Costes Downtownnal és a Standdal együtt összesen hét Michelin-csillagos étterem működik - közölte Michelin Hungária Kft. csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint az Essencia éttermet Tiago és Éva Sabarigo vezeti: Tiago séf portugál származású, míg felesége, Éva magyarországi születésű. Az egyszerre stílusos és családias étterem menüje mindkét kultúra önfeledt ünneplését ötvözi.
A Salt Budapest Tóth Szilárd séf-tulajdonos ötletéből született. Az okosan felépített és kreatív menü számos technikát alkalmaz, mint például az erjesztés és pácolás folyamata. A séf-tulajdonos fenntartható gasztronómia iránti elköteleződésének köszönhetően az étterem zöld jelölést is kapott.
A Michelin-kalauz kritikusai hat új étteremmel egészítették ki az ajánlott Michelin Plate helyek listáját. Ezek között megtalálható a Hoppá! Bistro, a Felix, amely ötvözi a kifinomult főzési technikákat és a feltűnő építészeti elemeket, a Stand25 Bisztró (a Stand kistestvére), az elegáns Spago by Wolfgang Puck, a Rumour, valamint az elegánsan modern Pasztell.
(MTI)