A Kenyérlelke családi napra várják a látogatókat vasárnap délelőtt Budapesten, a Fény utcai piacon, ahol a húsvét alkalmával pékségek mutatkoznak be.
Az ingyenesen látogatható, vasárnap 10 órakor kezdődő Kenyérlelke Fesztiválon kistermelők is részt vesznek, kalács-workshopokat tartanak és a látogatók sonkák között is válogathatnak. Az eseményen utcazenészek lépnek fel, és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. A húsvéti kalácsversenyre bárki benevezhet saját kalácsával.
A szervezők célja, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit és magyar hagyományát. Míg a rendezvényen a főszerepet a kenyér, a kalács és egyéb péksütemények kapják, a húsvéthoz közeledve a sonka és a tojás is megjelenik a kínálatban, valamint kézművesek sora vonultatja fel termékeit.
A rendezvényen a gyerekeknek is készülnek aktív programokkal, például alkalmuk lesz megtanulni a briós készítését. A zenei színpadon utcazenészek váltják egymást a nap során, a Buborék Brunch pedig a Kenyérlelke csapatával együttműködve a piac fedett teraszán reggeli fogásokat kínál.
A húsvéti alkalommal kalács kategóriában mérettetnek meg a házisütők, a nevezett alkotásokat zsűri értékeli, amelynek tagja Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, Heiszler Olivér Michelin-csillagos séf, Mester Miklós, a Pano pékség tulajdonosa és Ormós Gabriella pék, a KovászLabor blog szerzője.
Az eseményről további információ a www.kenyerlelke.hu oldalon és a rendezvény Facebook-oldalán érhető el.
(MTI)
Az ingyenesen látogatható, vasárnap 10 órakor kezdődő Kenyérlelke Fesztiválon kistermelők is részt vesznek, kalács-workshopokat tartanak és a látogatók sonkák között is válogathatnak. Az eseményen utcazenészek lépnek fel, és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. A húsvéti kalácsversenyre bárki benevezhet saját kalácsával.
A szervezők célja, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit és magyar hagyományát. Míg a rendezvényen a főszerepet a kenyér, a kalács és egyéb péksütemények kapják, a húsvéthoz közeledve a sonka és a tojás is megjelenik a kínálatban, valamint kézművesek sora vonultatja fel termékeit.
A rendezvényen a gyerekeknek is készülnek aktív programokkal, például alkalmuk lesz megtanulni a briós készítését. A zenei színpadon utcazenészek váltják egymást a nap során, a Buborék Brunch pedig a Kenyérlelke csapatával együttműködve a piac fedett teraszán reggeli fogásokat kínál.
A húsvéti alkalommal kalács kategóriában mérettetnek meg a házisütők, a nevezett alkotásokat zsűri értékeli, amelynek tagja Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, Heiszler Olivér Michelin-csillagos séf, Mester Miklós, a Pano pékség tulajdonosa és Ormós Gabriella pék, a KovászLabor blog szerzője.
Az eseményről további információ a www.kenyerlelke.hu oldalon és a rendezvény Facebook-oldalán érhető el.
(MTI)