Haltelepítés, horgász- illetve főzőverseny, hazai és nemzetközi halételek bemutatója és kóstolója, valamint több színpadi program várja a látogatókat a kilencedik Tiszai Hal Napja - Sparhelt Fesztiválon szeptember 24-én és 25-én Szolnokon, a Tisza partján.
A város nyári rendezvényeit záró program a folyó élővilágával, a partjain élők hagyományaival, jelenével, a folyó gazdag halállományából készíthető finomságokkal kívánja megismertetni a helyieket és a Szolnokra látogatókat.
A látogatókat családi programokkal várják: lesz haltelepítés, horgász- illetve főzőverseny, hazai és nemzetközi halételek bemutatója és kóstolója, valamint több színpadi program.
A Tiszai hajósok terén számos, a folyó menti élethez, az ahhoz szorosan köthető mesterségekhez tartozó korabeli tárgy, kisebb tematikus kiállítások, a Tisza élővilágát bemutató tablók láthatók majd. A népi játszóház elemei is a horgászathoz, halászathoz köthetők. A folyó alsó rakpartján vendéglátóipari egységekben készítenek ételeket gazdag halkínálatból, például halászleveket, sült és rántott halat, haltepertőt.
A program során bemutatóval egybekötött előadást hallgathatnak majd meg az érdeklődők a hal feldolgozásáról, a halnak a korszerű étrend összeállításában elfoglalt helyéről, a folyó és környezete állapotának megóvásáról.
(MTI)
A város nyári rendezvényeit záró program a folyó élővilágával, a partjain élők hagyományaival, jelenével, a folyó gazdag halállományából készíthető finomságokkal kívánja megismertetni a helyieket és a Szolnokra látogatókat.
A látogatókat családi programokkal várják: lesz haltelepítés, horgász- illetve főzőverseny, hazai és nemzetközi halételek bemutatója és kóstolója, valamint több színpadi program.
A Tiszai hajósok terén számos, a folyó menti élethez, az ahhoz szorosan köthető mesterségekhez tartozó korabeli tárgy, kisebb tematikus kiállítások, a Tisza élővilágát bemutató tablók láthatók majd. A népi játszóház elemei is a horgászathoz, halászathoz köthetők. A folyó alsó rakpartján vendéglátóipari egységekben készítenek ételeket gazdag halkínálatból, például halászleveket, sült és rántott halat, haltepertőt.
A program során bemutatóval egybekötött előadást hallgathatnak majd meg az érdeklődők a hal feldolgozásáról, a halnak a korszerű étrend összeállításában elfoglalt helyéről, a folyó és környezete állapotának megóvásáról.
(MTI)