A kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők kerülnek főszerepbe az idei MBH Bank Gourmet fesztiválon, amely több mint 100 kiállítóval és gyereknapi meglepetésekkel várja a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison.
A legjobb vidéki és budapesti éttermek meghívása mellett a szervezők nem kizárólag a hazai fine dining gasztronómiát szeretnék bemutatni, hanem a magas színvonalú bisztrókat, nemzetközi konyhákat is. Idén kiállít két pékség is, mellettük természetesen megjelennek a legjobb cukrászdák, pincészetek, az izgalmas ételkínálaton túl kiemelve a változatos italmenüt, a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig. Újdonság, hogy a legtöbb kiállítónál lesz legalább egy pénztárcabarát étel.
A Gourmet idei nagykövetei Ormós Gabriella, a Kovászlabor blog és a Jenői pékség alapítója, Fekete Zsóka, a Fekete Zsóka mangalicafarm tulajdonosa és Ötvös Zsuzsa gasztroblogger, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje lesznek.
A workshopok többségét ebben az évben női szakemberek tartják. Ormós Gabriella például a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készít rántott húst, míg Ötvös Zsuzsanna témája a vegán cukrászat és a fine dining kapcsolata lesz, de a női energiákat erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is.
(MTI)
A legjobb vidéki és budapesti éttermek meghívása mellett a szervezők nem kizárólag a hazai fine dining gasztronómiát szeretnék bemutatni, hanem a magas színvonalú bisztrókat, nemzetközi konyhákat is. Idén kiállít két pékség is, mellettük természetesen megjelennek a legjobb cukrászdák, pincészetek, az izgalmas ételkínálaton túl kiemelve a változatos italmenüt, a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig. Újdonság, hogy a legtöbb kiállítónál lesz legalább egy pénztárcabarát étel.
A Gourmet idei nagykövetei Ormós Gabriella, a Kovászlabor blog és a Jenői pékség alapítója, Fekete Zsóka, a Fekete Zsóka mangalicafarm tulajdonosa és Ötvös Zsuzsa gasztroblogger, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje lesznek.
A workshopok többségét ebben az évben női szakemberek tartják. Ormós Gabriella például a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készít rántott húst, míg Ötvös Zsuzsanna témája a vegán cukrászat és a fine dining kapcsolata lesz, de a női energiákat erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is.
(MTI)