A Kőszeg-hegyaljai települések hagyományos életmódjába pillanthatnak bele a látogatók október 22-23-án Kőszegen, a Natúrpark Ízei Gasztronómiai Fesztiválon és az Orsolya-napi vásáron.
A történelmi belváros utcáin és terein borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhébáb- és terményjáték-készítők, tojásfestők, szalmafonók mutatják be termékeiket.
Szombaton és vasárnap délután a város és környékének művészeti együttesei szórakoztatják az érdeklődőket a Fő téren és a Jurisics vár udvarán, a Diáksétányon pedig a Civil Ízek Utcájában főzőversenyt rendeznek, amelyen helyi civil szervezetek tagjaiból álló csoportok mérhetik össze a tudásukat.
Külön versenyt hirdetett az Írottkő Natúrparkért Egyesület a gyümölcsök és zöldségek tartósítására, erre lekvárokkal, kompótokkal, szörpökkel, aszalékkal és savanyúságokkal nevezhettek a résztvevők.
(MTI)
A történelmi belváros utcáin és terein borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhébáb- és terményjáték-készítők, tojásfestők, szalmafonók mutatják be termékeiket.
Szombaton és vasárnap délután a város és környékének művészeti együttesei szórakoztatják az érdeklődőket a Fő téren és a Jurisics vár udvarán, a Diáksétányon pedig a Civil Ízek Utcájában főzőversenyt rendeznek, amelyen helyi civil szervezetek tagjaiból álló csoportok mérhetik össze a tudásukat.
Külön versenyt hirdetett az Írottkő Natúrparkért Egyesület a gyümölcsök és zöldségek tartósítására, erre lekvárokkal, kompótokkal, szörpökkel, aszalékkal és savanyúságokkal nevezhettek a résztvevők.
(MTI)