Balaton Wine & Gourmet Veszprémben

Szeptember 29. és október 2. között rendezik meg a Balaton Wine & Gourmet rendezvénysorozatot Veszprémben, a Séd-patak völgyében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelkedő gasztronómiai eseményeként.
 
A négynapos programon a régió legjobb éttermei és borászatai mutatkoznak be. A közönségprogramok mellett szakmai workshopok, mesterkurzusok, valamint két vendégország, Japán és Spanyolország kulináris különlegességei várják a Veszprémvölgybe látogatókat.



A Balaton Wine & Gourmet a régió egyetlen olyan borászati fesztiválja lesz, ahol mind a hat balatoni borvidék és az összes borászati irányzat (azaz a hagyományos, az újhullámos, a biodinamikus és a natúrbor) egyszerre jelenik meg.
A helyi és az ország más részeiről érkező résztvevők mellett minden évben a konyhaművészet és az italok világában nagyhatalomnak számító nemzetek is meghívást kapnak majd a rendezvényre. Idén elsőként Spanyolország és Japán konyhája és italkultúrája mutatkozik be Veszprémben.
A közlemény szerint az EKF-program által támogatott Balaton Wine&Gourmet a gazdag közönségprogramok – nagyszínpadi látványbemutatók, vezetett kóstolók és minőségi kiállítók – mellett szakmai programokat, hazai és külföldi szakemberek, Michelin-csillagos séfek, valamint meghívott szakértők közreműködésével tartott workshopokat, mesterkurzusokat is kínál.
 
(MTI)