Szeptemberben újra Etyeken a buborékos világ krémje

Az etyeki Pezsgőkonferencia egyik különlegessége, hogy messze nem csak a szakmának szóló programot kínál, hiszen már a napközbeni előadások is kóstolóközpontúak lesznek, a délután kezdődő Pezsgőünnep pedig rendkívüli gasztronómiai és kulturális élményt tartogat.
 
A Pezsgőkonferenciát immár harmadik alkalommal rendezik meg Etyeken szeptember 2-án. A konferencia plenáris részére a szervezők meghívnak három, a buborékos világban élenjáró magyar birtokot, hogy az ő munkájukon és italaikon keresztül mutassák be, jelenleg hol jár hazánk a világ pezsgőelitjéhez képest. Az ezt követő kerekasztal keretein belül a felkért szakemberek majd erre reflektálnak, hogy az ő nemzetközi tapasztalataik szerint hol tartunk, milyen úton juthatunk el mi is a legjobbak közé.



Bár már a rendezvény napközbeni része is a kóstolást helyezi középpontba, a délután kezdődő Pezsgőünnep még ehhez képest is rendkívüli gasztronómiai és kulturális élményt kínál: a vezetett champagne-kóstoló egyes tételeihez ugyanis a felkért séfek komponálják meg a menüt, amelyhez élő zene és a csodás etyeki szőlősorok biztosítják a tökéletes hátteret. Az eseményt záró open bárban pedig egyénileg is végig lehet majd kóstolni a legjobb hazai és nemzetközi pezsgőket.



Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény tematikája már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon.
 
(turizmus.com)