Gasztrofesztivál Balatonlellén

Balatonlelle legnagyobb gasztrorendezvénye április 23-án várja kiváló borokkal és különleges ételekkel a látogatókat.
 
A példátlan vállalkozói összefogás eredményeképpen létrejött gasztronómiai fesztivál, a Kishegyi Kortyok és Falatok az elmúlt évek alatt Balatonlelle legnépszerűbb rendezvényévé nőtte ki magát. Több mint 20 balatonlellei, balatonboglári és balatonszemesi vállalkozó fogott össze azért, hogy bebizonyítsák: a Balatonon igény van az egész éves nyitvatartásra és a klasszikus főszezonon kívüli programokra. Az összefogás hatására a Balaton déli partján érezhetően hosszabbodik a szezon, egyre több vendéglátó egység marad egész évben nyitva, és a szállásadók is forgalom növekedésről számolnak be.



A kiváló borokat, különleges ételeket csodás természeti környezetben kínáló Kishegyi Kortyok és Falatok szervezői ismét a környék gasztronómiáját szeretnék közelebbről bemutatni. A Kishegyen működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel és cukrászdákkal karöltve, nyolc helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap. A kínálatban megtalálhatóak halak, vadak, régiós ízek és hazai különlegességek is.
Több helyszínen egész nap élő zenével, a Kápolna melletti parkolóban több gyerekprogrammal készülnek a szervezők. A rendezvény szombaton 12 órakor kezdődik, és egészen este 20 óráig várják a vendégeket.
 
(turizmus.com)