Bűbájos Hétvége Tokaj-Hegyalján

Május 3-5. között rendezik meg Tarcalon a borrégió tavaszi fesztiválját, amely tucatnyi helyszínen várja az érdeklődőket.
 
A háromezer fős település számos attrakcióval várja a látogatókat: a főszerepet a hosszú hétvégén is a borászatok játsszák, emellett üzemel itt ötcsillagos SPA hotel, Michelin-katalógus által ajánlott étterem, illetve specialty kávézó.
A Bűbájos Hétvégén számos borászat nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A Gróf Degenfeld pezsgős reggelivel indítja a napot, a Kikelet Pince 30. évfordulója alkalmából tart vertikális kóstolóval egybekötött borvacsorát, a Simonfay Borkúria a családi borászkodás titkaiba avatja be a vendégeket, a Kern pincészet pedig pezsgőworkshoppal és szláv ebéddel kedvez az érdeklődőknek.



Azok sem maradnak hoppon, akik ritka különlegességekre vágynak: a Myrtus szamorodni mesterkurzusán kékszőlőből készült borokat is felszolgálnak, a Basilicus purcsin szőlőből készült vörösbort kínál, a BAZ Beer kisüzemi főzde pedig egyebek mellett musttal készült sörrel lepi meg az ínyenceket. A gasztronómiai kínálatot a Borsod Burger, a Vigadó KicsiSéf, illetve a tokaji Fakapu étterem is színesíti.
A Bűbájos programjában helyet kap a Jusztis Társulat Improvizációs színháza, valamint Ungváry Krisztián történész előadása.
 
(a turizmus.hu nyomán)