A friss évjáratú olaszrizlingek a legújabb Kóstold Körbe kiadvánnyal együtt debütáltak a siófoki Mala Garden Design Hotelben.
Idén hatodik éve készül a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, a BalatonBor. Az elmúlt hónapok borbírálatai alapján első körben 15 balatoni termelő könnyű, friss, nyáridéző olaszrizlingje került palackokba, egységes arculattal, kiemelkedő minőségben.
A borpremieren Dobosi Győző, a BalatonBor projektvezetője elmondta: ez az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka, amit joggal nevezhetünk a Balaton Borának.
„Nagyon büszke vagyok arra, hogy az elmúlt év kihívásai ellenére a hatodik évjárat is palackba került. Bízom benne, hogy a többéves munka és a szakma elismerése arra buzdítja a borászokat, hogy évről évre bátrabban emeljék a palackszámokat, hogy a növekvő igényeket ki tudjuk szolgálni.”
A Balaton legfőbb szőlőfajtájából, az olaszrizlingből készülő bormárkát elsősorban régiós értékesítésre, illetve a gasztronómiába szánják.
A borászok egyedi kézjegyét viselő, mégis hasonló stílusú, jó ivású, tartalmas bort a balatoni borpiramis (BalatonBor, HegyBor, DűlőBor) alapjának tekintik: Dobosi Győző szerint innen kell, hogy induljanak a jó balatoni olaszrizlingek.
A projektvezető elmondta: mára a külföldi érdeklődés is élénkül a BalatonBorok iránt, így nem titkolt szándékuk, hogy a későbbiekben a nemzetközi piac irányába is a nyissanak.
(turizmus.com)
Idén hatodik éve készül a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, a BalatonBor. Az elmúlt hónapok borbírálatai alapján első körben 15 balatoni termelő könnyű, friss, nyáridéző olaszrizlingje került palackokba, egységes arculattal, kiemelkedő minőségben.
A borpremieren Dobosi Győző, a BalatonBor projektvezetője elmondta: ez az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka, amit joggal nevezhetünk a Balaton Borának.
„Nagyon büszke vagyok arra, hogy az elmúlt év kihívásai ellenére a hatodik évjárat is palackba került. Bízom benne, hogy a többéves munka és a szakma elismerése arra buzdítja a borászokat, hogy évről évre bátrabban emeljék a palackszámokat, hogy a növekvő igényeket ki tudjuk szolgálni.”
A Balaton legfőbb szőlőfajtájából, az olaszrizlingből készülő bormárkát elsősorban régiós értékesítésre, illetve a gasztronómiába szánják.
A borászok egyedi kézjegyét viselő, mégis hasonló stílusú, jó ivású, tartalmas bort a balatoni borpiramis (BalatonBor, HegyBor, DűlőBor) alapjának tekintik: Dobosi Győző szerint innen kell, hogy induljanak a jó balatoni olaszrizlingek.
A projektvezető elmondta: mára a külföldi érdeklődés is élénkül a BalatonBorok iránt, így nem titkolt szándékuk, hogy a későbbiekben a nemzetközi piac irányába is a nyissanak.
(turizmus.com)