Napfényes szigetek: Tahiti

Tündöklően kék tenger, szertelenül csiklandozó napfény, kaland és egzotikum: sorba vettük a földkerekség turisztikai szempontból legvonzóbb szigeteit!

Nincs olyan professzionális világjáró, akinek a bakancslistáján ne szerepelne Francia Polinézia fővárosa; noha Magyarországról nézve Tahiti meglehetősen messze van, az élmény a hosszú utazás minden vesződségéért kárpótolja a turistát.
Tahiti területe 1045 négyzetkilométer, lakossága 180 ezer fő, amelyből az északnyugati parton fekvő főváros, Papeete körülbelül 30 ezer ember számára nyújt lakhelyet. Itt található Francia Polinézia egyetlen nemzetközi repülőtere (Faaa), ahonnan az Air Tahiti légitársaság gépei viszik tovább a turistákat a környező szigetekre.

 
 
Tahiti egyik legérdekesebb látványossága a Venus Point Beach, amelynek fövenyét fekete homok borítja. A tenger leírhatatlanul szép; mindegy, hogy világlátott búvároktató vagy amatőr sznorkelező a turista, egyöntetűen hangoztatják, hogy Francia Polinézia lagúnáinál és atolljainál nem akad csodálatosabb a földkerekségen. Tahiti mellett más szigeteket is érdemes meglátogatni, kiemelve közülük Bora Borát és Mooreát. Bora Bora önmagában is rendelkezik Polinézia valamennyi varázsával, a türkizkék tengerből kiemelkedő, smaragdzöld hegyóriásokban való gyönyörködést pedig sose lehet megunni.

 
 
Bora Bora és Moorea partjainál egyaránt találunk környezetvédelem alá tartozó tengeri parkokat (Lagoonarium), ahol nagyokat lehet búvárkodni a korallok között, és szirtcápákkal, citromcápákkal, ördög- és tüskésrájákkal, különösen szerencsés esetben delfinekkel is lehet úszni.
Európai klímához szokott utazók számára az áprilistól októberig tartó időszakot ajánlják, mert ilyenkor kevés a csapadék, nem jellemző a forróság, valamint a páratartalom is alacsonyabb. Érdemes a nyári turnus elején vagy végén tervezni a látogatást, mert a főszezon júniustól szeptemberig tart, és ilyenkor a szállodai árak is magasabbak. Ősszel már beköszönt a trópusi monszunok időszaka, a december és a január különösen sok csapadékot hoz, s bár a hőmérséklet ekkor is 25 fok körül alakul, ezek a hónapok az eső miatt nem igazán kedveznek a kültéri programoknak.


 
Fotók: Julius Silver/ Pixabay// VIRGINIE DUBOSCQ/ Pixabay// Michelle Maria/ Pixabay// Michelle Maria/ Pixabay
 
(a Travel Pulse nyomán)