Közép-Amerika természeti kincsei (1. rész)

Panama, Costa Rica és Nicaragua: három ország természeti látványosságai, vulkánok és káprázatos növényvilág, hajózás a Panama-csatornán.
 
A KéK Travel kiemelt ajánlata a Proko Travel utazási iroda katalógusából.
 
Első nap: Budapest - San José
Menetrend függvényében, átszállással utazás Costa Rica fővárosába, San Joséba. Érkezés az esti órákban.


 
Második nap: San José - Sarchi - Arenal
Reggeli után San José, Costa Rica fővárosának felfedezésére indulunk. Számos nevezetesség mellett láthatjuk a főváros legszebb épületének számító Nemzeti Színházat is. Megállunk a Demokrácia térnél, majd a Központi sugárúton elsétálunk egészen az autentikus központi piacig, mely közel 150 éve működik. Itt akár vásárolhatunk is olyan nevezetes Costa Rica-i termékeket, mint a makadámdió vagy a helyi kávé. Programunk következő része a fekete italról fog szólni: meglátogatunk egy ültetvényt, ahol egy igazi szakértőtől tanulhatunk a kávéról. A nap vége felé közeledve a Costa Rica-i művészet bölcsőjének is nevezett Sarchi városába utazunk. Az éjszakát Arenalban töltjük.


 
Harmadik nap: Arenal - La Fortuna
Reggeli után Arenal Vida Campesina gazdag birtokának felfedezésére indulunk, ahol megismerkedünk a helyi földművelési és háztáji szokásokkal. Magunkat is kipróbálhatjuk olyan tevékenységekben, mint például a tortillakészítés. Betekintést nyerünk a cukornád feldolgozásába, és részt veszünk egy tipikus Costa Rica-i ebéden, hagyományosan készített kávéval. Napnyugtakor meglátogatjuk az Arenal vulkán lábánál található melegvizű forrásokat, ahol fürödhetünk is.


 
Negyedik nap: Arenal - Monteverde
Reggel az Arenal Park egyedülálló természeti szépségei közt kezdjük kirándulásunkat, ahol megtekinthetjük az 1968‑ból fennmaradt lávafolyam nyomait. Túránk folytatásaként a La Fortuna vízeséshez látogatunk el. Utunk során nagyon szép példáját láthatjuk a Costa Rica-i vidéki életnek, farmokkal, különféle mezőgazdasági területekkel és különleges élővilággal.


 
Ötödik nap: Santa Elena - Monteverde
Reggel a Santa Elena esőerdő rezervátumba megyünk, melynek 310 hektáros területén páratlan növény- és állatpopuláció él. Itt folyik a Chiquito és a Caño Negro folyó is, melyek fontos szerepet játszanak az Arenal vízerőmű üzemeltetésében. Rezervátumi látogatásunkat követően Santa Elena és Monteverde városait tekintjük meg.


 
Hatodik nap: hajókirándulás - Rincón de la Vieja
Reggeli után elhagyjuk a szépséges Monteverdét, és Rincón de la Vieja felé indulunk. Útközben részt veszünk egy kétórás hajókiránduláson a Corobici folyón. Ahogy hajónk lassan siklik a vízen, betekintést nyerhetünk az ország pazar vadvilágába. Remélhetőleg majmokat és iguánákat is látunk, de a színes tollakban pompázó madarak is elkápráztathatnak bennünket. A folyó partján megállunk, és piknik ebédet fogyasztva élvezhetjük a természet közelségét. A hajózás után estére érkezünk meg Rincón de la Vieja városába.


 
Fotók: BelaMarie/ Pixabay// Frank Ravizza/ Pixabay// Jose Conejo Saenz/ Pixabay// makethemmainstream/ Pixabay// Greg Montani/ Pixabay// Antonio López/ Pixabay// Frank Ravizza/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(Proko Travel utazási iroda)