Felfedezőúton Kubában

Ismerje meg az igazi Kubát, a hangulatos koloniális városok, csodás természeti kincsek, fehérhomokos tengerpartok, a salsa, a rum és a világ legjobb szivarjainak otthonát!

A KéK Travel kiemelt ajánlata a Tensi Holiday utazási iroda katalógusából.

Első nap: Havanna
Elutazás kora reggel Budapestről, utazás párizsi átszállással Havannába, érkezés után transzfer a szállodába, akklimatizálódás. Szállás Havannában, vacsora a szállodában.


 
Második nap: Havanna
Délelőtt a kubai főváros felfedezésére indulunk. Séta az UNESCO Világörökség részét képező történelmi óvárosban: Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja. Ebéd egy tipikus helyi étteremben, majd folytatjuk a városnézést: Ambos Mundos szálloda, Kapitólium, Forradalom tér, látogatás a rum múzeumban, ahol megismerhetik a rumkészítés folyamatát és meg is kóstolhatják Kuba nemzeti italát.


 
Harmadik nap: Vinales
Egész napos kirándulás Pinar del Rio tartományba, ahol a világ legjobb dohányát termesztik. A kilátóból elénk tárul a festői szépségű Vinales völgy különleges, boglya alakú hegyeivel. Megtekintjük a monumentális Mural de la Prehistoria falfestményt, majd megebédelünk egy helyi organikus farmon, mielőtt ellátogatnánk az Indián barlangba, ahol csónakázunk egyet. Délután visszautazás Havannába, vacsora a szállodában.


 
Negyedik nap: Guama, Cienfuegos
Reggeli után elutazás Havannából Cienfuegos felé, útközben megállunk Guamában, a Montemar Nemzeti Park szívében. Látogatás a La Boca krokodilfarmon, hajózás a Tesoro lagúnán az indián faluig, ami egy Kolumbusz korabeli falu másolata. A következő megálló a Dél gyöngyszemének is nevezett Cienfuegos lesz. A francia gyarmatosítók által alapított városka gyönyörű öbölben épült, séta a tengerparti sétányon, majd a belvárosban, ahol a José Marti teret és a Tomas Terry színházat is láthatjuk kívülről. Szállás Trinidadban, vacsora a szállodában.


 
Ötödik nap: Trinidad, Sancti Spiritus
A délelőttöt Trinidadban töltjük, ahol visszarepülünk a gyarmati korba, megtekintjük a Plaza Mayor-t, a Romantikus múzeumot és a híres trinidadi koktél lelőhelyére, a Canchancara bárba is ellátogatunk, ahol meg is kóstoljuk a tipikus kubai italt. Ebéd egy helyi étteremben, majd továbbutazás az Escambray hegységen keresztül. Ellátogatunk a Cukormalmok völgyébe, útközben látjuk az Iznaga család hajdani birtokának tornyát. Délután érkezés Sancti Spiritusba, Kuba egyik legkorábbi településére. Ismerkedés a koloniális kisvárossal, majd transzfer Cayo Santa Maria szigetére. Szállás a tengerparti szállodában, all inclusive ellátással.


 
Hatodik-nyolcadik nap: Cayo Santa Maria
Kikapcsolódás a sziget csodás fehérhomokos tengerpartjain.


 
Kilencedik nap: visszautazás Havannába
Kijelentkezés a szállodából, visszautazás Havannába. Megállunk a Che Guevara mauzóleumnál és megebédelünk egy helyi étteremben a környéken. Szállás és vacsora Havannában.

Tizedik-tizenegyedik nap: Havanna
Búcsúzóul a világhírű író, Hemingway volt rezidenciáját látogatjuk meg, Finca Vigia-t. Ebéd után transzfer a havannai repülőtérre, este elutazás párizsi átszállással, éjszaka a repülőn, érkezés Budapestre a másnap délutáni órákban.


 
Fotók: Ba-Su/ Pixabay// 1778011/ Pixabay// Martin Große/ Pixabay// Vasilij Ratej/ Pixabay// Norbert Höldin/ Pixabay/ afroangelll// Falkenpost/Pixabay// Falkenpost/ Pixabay// Alex Rojas/ Pixabay

(Tensi Holiday utazási iroda)