Libanon történelmi emlékei

Ez a terület volt egykoron Kánaán északi része, itt alapítottak meg a föníciaiak első városállamaikat.

A KéK Travel kiemelt ajánlata az 1000 út utazási iroda katalógusából.

Első nap: Budapest - Bejrút
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Bejrútba. Érkezés után transzfer a szállodába, szállás Bejrútban.


 
Második nap: Jeita barlang - Byblos
Reggeli után felkeressük a Jeita cseppkőbarlangot. A barlang különlegessége, hogy egy része csónakból is megnézhető, valamint itt található a világ legnagyobb függő cseppköve, amely több mint nyolc méter magas. Következő programunk a világ egyik legősibb városának, Byblosnak a felkeresése. Byblos az egykori föníciai kereskedőváros, az egyiptomi papirusz kereskedelem központja volt. Megnézzük a város nevezetességeit, majd utazás a fővárosba, a nap hátralévő része szabadprogram.


 
Harmadik nap: Bejrút - Beiteddine - Deir El Qamar
Reggeli után ismerkedés a fővárossal, Bejrúttal. Látogatást a Nemzeti Múzeumban. Ezután a belvárost fedezzük fel, láthatjuk az 5000 éves műemlékeket és a különböző korokból megmaradt emlékeket (pl. római és bizánci kor). Ezután Deir El Qamarba utazunk, ahol a kormányzók rezidenciái voltak a 16-18. században. Ellátogatunk a Fakhreddine palotához és a mecsethez is, majd felkeressük a Beiteddine palotát.


 
Negyedik nap: Sidon - Echmoun - Tyr
Reggeli után Sidonba indulunk, amely aranykorát a Perzsa Birodalom alatt élte. Ismerkedünk az egykori föníciai kikötővárossal, annak emlékeivel, a keresztesek várával, a bazárral, az Oszmán épületekkel és a kikötőnél található Nagy Mecsettel. A program végeztével folytatjuk utunkat Echmounba, a templom romjaihoz. A következő állomásunk Tyr (Türosz), az UNESCO világörökségi listán szereplő föníciai kikötőváros. Nagy Sándor és a római idők nyomában járva felkeressük az egykori gazdag kereskedő- és kikötőváros emlékeit, az egykori polgári épületeket, oszlopsorokat, a nyilvános fürdőt és a téglalap alakú arénát.


 
Ötödik nap: Baalbeck - Ksara - Anjar
Reggeli után útra kelünk, és a termékeny Bekaa völgyön keresztül Baalbeck-be, az ókori római világ Heliopolis-ába utazunk. A több mint 4000 éves múltra visszatekintő, az UNESCO világörökség részéhez tartozó Baalbeck az ókori világ egyik legjelentősebb városa volt, a föníciaiak és a rómaiak szakrális központja, jóshely és zarándokhely. Jupiter, Bacchus, Merkúr és Vénusz temploma a város fölé magasodó teraszon található. A romterület meglátogatása után folytatjuk utunkat Ksaraba, ahol megállunk egy borkóstolóra, majd tovább indulunk az UNESCO világörökségi listán szereplő, Walid kalifa által alapított városba, Anjarba.


 
Hatodik nap: Libanoni cédrusok - Tripoli
Reggel autóbuszra szállunk és egy újabb UNESCO világörökséget indulunk megismerni, a libanoni cédrusokat. A cédrusok egykoron az örökkévalóságot szimbolizálták és jelentősen hozzájárultak az ország gazdasági értékéhez. Északra megyünk, ugyanis itt található jelentősebb területen igazi cédruserdő, amely egykoron az egész országot beborította. Ezt követően Khalil Gibran, a híres libanoni költő, filozófus és képzőművész múzeumát keressük fel (a múzeum különlegessége, hogy régen barlang volt). A nap utolsó programja Tripoli, Észak-Libanon fővárosa lesz. A város legismertebb látványossága a keresztesek vára, melyet Raymond de St. Gilles gróf építtetett a 12. században.


 
Hetedik nap: Bejrút - Baatara vízesés
Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás a Baatara-kanyon 1952-ben felfedezett Három híd-vízeséséhez. Ez Libanon egyik különleges látványossága, a világ legkülönlegesebb vízesése.


 
Nyolcadik nap: Bejrút - Budapest
A menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre átszállással.


 
Fotók: djedj/ Pixabay// djedj/ Pixabay// Mesut Toker/ Pixabay// Peggy Choucair/ Pixabay// djedj/ Pixabay// kab_s/ Pixabay// Ronile/ Pixabay// Haytham Reslan/ Pixabay// djedj/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(1000 út utazási iroda)