Izraeli körutazás pihenéssel Eilat tengerpartján (2. rész)

Látogassanak el a Szentföld legfontosabb látnivalóihoz, Galilea vidékére, Jeruzsálembe és a Holt-tengerhez!
 
A KéK Travel kiemelt ajánlata a Tensi Holiday utazási iroda katalógusából.
 
Ötödik nap: Jeruzsálem, Betlehem
Délelőtt az új városrészbe utazunk, a Mea Shearim negyedben az ortodox zsidók extrém módon vallásos életmódját és kultúráját ismerhetjük meg. További látnivalók: az izraeli parlament, a Knesset és a Menora, Izrael fő jelképe. Délután Betlehembe utazunk, a Születés templomához, amit a legenda szerint Jézus születésének a helyén emeltek.


 
Hatodik nap: Massada és a Holt-tenger
Búcsút intünk Jeruzsálemnek és Földünk egyik legmélyebb pontja, a Holt-tenger felé utazunk. Az Izrael és Jordánia területén fekvő tó magas sótartalmáról is híres, aminek köszönhetően a benne fürdőző teste könnyedén lebeg a vízen. Fürdőzés az ásványi anyagokban gazdag vízben, majd tovább utazunk Massada romjaihoz, az erődöt és a hozzá tartozó palotát még Heródes építtette magának i.e. 37 és 31 között. A sziklás fennsíkon fekvő várból mesés kilátás nyílik a Holt-tenger vidékére.


 
Hetedik és nyolcadik nap: Eilat
Szabadprogram, kikapcsolódás Eilat tengerpartján.


 
Kilencedik nap: Negev-sivatag, utazás Budapestre
Visszautazás a Földközi-tenger partján fekvő Tel Avivba a Negev-sivatag kietlen tájain át, megcsodálhatjuk a Ramon kráter pereméről nyíló kilátást. Transzfer a repülőtérre, este hazautazás Budapestre.

 

Fotók: krystianwin/ Pixabay// Walkerssk/ Pixabay// svetlanabar/ Pixabay// GidonPico/ Pixabay// PublicDomainPictures/ Pixabay
 
(Tensi Holiday utazási iroda)