Egzotikus nyaralások: Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

Dubaj közvetlen járattal alig öt óra alatt elérhető
 
A KéK Travel kiemelt ajánlata a Tensi Holiday utazási iroda katalógusából.
 
Miért Dubaj?
Dubaj az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa. A Perzsa-öböl déli partján fekszik, az Arab-félszigeten. Mivel közvetlen járattal öt óra alatt elérhető Budapestről, igen közkedvelt a magyarok körében. Fantasztikus modern épületeivel és a világ legmagasabb felhőkarcolójával lenyűgözi a látogatókat. De a Dubai Creek negyedében a város régebbi arcát is megismerhetjük, különösösen ajánlott az arany- és fűszerpiac.Igazi jeep túrával felfedezhetjük a sivatag végtelenségét, homokos tengerpartja, kényelmes strandjai pedig ideális a pihenni vágyóknak. Tiszta és fényűző bevásárlóközpontjai igazi paradicsom a vásárolgatás kedvelőinek.


 
Mikor utazzunk?
Klimatikus viszonyait nézve az Egyesült Arab Emírségek éghajlata alapvetően két évszakos: a nyár áprilistól novemberig, a tél decembertől márciusig tart, rövid átmeneti időszakokkal. Az ország éghajlata a téli hónapokban enyhe, nyáron forró. Télen a hűvös éjszakák ellenére a hőmérséklet napközben 25 fok fölé is emelkedhet, nyáron a déli órákban, árnyékban elérheti a 45-50 fokot is.Ha a kisebb tömeg és kellemes időjárás ideális kombinációját keresi, a dubaji városnézés legjobb ideje november közepétől december elejéig, valamint március első felében van. Bár az időjárás kellemes, de több turistára számíthatunk a főszezonban, azaz december közepétől február végéig. Városnézésre kevésbé ajánljuk a nyarat, különösen július és augusztus rettenetesen forró.

 

Fakultatív programok
Dubaj városnézés, Burj Khalifa belépővel
Sivatagi szafari vacsorával
Városnézés hidroplánnal vagy helikopterrel
Gyorshajós kirándulás
Kirándulás Abu Dhabiba vagy Ománba

 

Fotók: Olga Ozik/ Pixabay// Free-Photos/ Pixabay// Mariakray/ Pixabay// mufaddalap/ Pixabay// Xema G/ Pixabay// georgeparisph/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(Tensi Holiday utazási iroda)