Virtuális lesz az idei londoni World Travel Market

40 éves fennállása során első alkalommal virtuális formában rendezik meg idén a világ egyik legjelentősebb turisztikai szakkiállítását, a londoni World Travel Marketet (WTM) és a hozzá kapcsolódó Travel Forward technológiai vásárt.
 
A virtuális eseményre az eredetileg tervezett időpontban, november 9-11. között kerül sor, a szervezők szeptemberi közleménye szerint azonban a korábbi tervekkel ellentétben teljesen virtuális formában.
A kiállítás igazgatója, Simon Press arra emlékeztetett a szervezők közleményében, hogy ez lesz az első alkalom a vásár 1980-as indulása óta, hogy nem lesz élő esemény. „Mindent megtettünk azért, hogy valódi kiállítást szervezzünk, de az utazási korlátozások folyamatos bevezetése és a világszerte uralkodó bizonytalanság miatt be kellett látnunk, hogy sok külföldi látogató számára nem megoldható a fizikai jelenlét a vásáron. Ráadásul továbbra is bizonytalanság övezi a kérdést, hogy engedélyezik-e üzleti rendezvények és konferenciák szervezését az Egyesült Királyságban. Hivatalosan október elsejéig hoz erről döntést a kormányzat. Mindezek ellenére világszerte több ezer turisztikai szakembernek lesz rá lehetősége, hogy találkozzon egymással és üzletet kössön a számtalan virtuális ülésen” – hangsúlyozta az igazgató.Az immár WTM Virtualra keresztelt kiállításon reggel hét és este tíz óra között a látogatók és a kiállítók négyszemközti tárgyalásokat folytathatnak, részt vehetnek konferenciákon és kerekasztal-beszélgetéseken, de lesz más fajta networking-lehetőség is. A WTM Virtual négy virtuális színházterem ad otthont a webinároknak és szakmai vitafórumoknak.
 
(turizmus.com)