Világszerte az emberek 60%-a választana idén belföldi utazást

A LuggageHero által készített globális felmérés szerint tavasztól egyre többen terveznek utazást, és növelik az erre szánt büdzsét.
 
A felmérést végző LuggageHero radikális változást vett észre a résztvevők utazási büdzséjében. Októberben a válaszadók 46 százaléka mondta, hogy több mint 40 százalékkal csökkentené utazási kiadásait. Most viszont, néhány hónappal később a számokon is látszik az utazás iránti növekvő optimizmus. Jelenleg a válaszadók mindössze 29 százaléka mondja, hogy több mint 40 százalékkal csökkentené az utazásra fordított költségeit. Ez azt jelentheti, hogy a megkérdezett utazók közül sokan látják már a világjárvány végét, és remélik, hogy 2021-ben több lehetőség nyílik majd az utazásra.A felmérésben részt vevők közül a legtöbben az Egyesült Államokban kapták már meg a koronavírus elleni vakcinát, a legkevesebben pedig az EU-ban. Azok közül, akik még nem kaptak Covid-19 oltást, 66 százalék szeretné beadatni azonnal, amikor elérhetővé válik. Meglepő módon, a válaszolók további 10 százaléka azt mondta, hogy csak akkor kérnék a vakcinát, ha az utazáshoz kötelezővé tennék (például vakcinaútlevél formájában).Az „elégtétel-utazás” (revenge travel) kifejezés arra utal, hogy a koronaválság miatt kényszerűségből „otthon ragadt” emberek felszabadultságukban több útra is készülnek, rögtön a vírus után. A LuggageHero kutatása alapján a résztvevők 45 százaléka készül akár több utazással is „elégtételt venni” az utazás nélküli időszakért, azonban a legtöbben inkább kivárják, hogy valóban teljes biztonságban lehessen utazni.
A felmérés válaszadóinak 30 százaléka amint lehet, elindul, csupán 25 százalék mond nemet az „elégtétel-utazásra”, és marad otthon hosszabb ideig.
 
(a turizmus.com nyomán)