Vásárhelyi Forgatag 2024

Új programokat is kínál a 11. Vásárhelyi Forgatag, melyet augusztus 29. és szeptember 1. között tartanak Marosvásárhelyen.
 
Az erdélyi város legnagyobb magyar rendezvényének helyszíne idén is a marosvásárhelyi vár lesz, melynek a szervezők ígéretei szerint minden zugát belakják: koncertekkel, hagyományőrző és kulturális programokkal készülnek.
A szervezők családi rendezvényként nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekeknek szóló programokra, melyek idén játék és tudomány tematika jegyében szerveződnek civilek közreműködésével. A Kaláka együttes fellépése mellett két másik gyerekkoncerttel, kézművesfoglalkozásokkal és gyermektáncházzal készülnek. Újdonságként az idén 75 éves Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház, valamint a Marosvásárhelyi Állatkert is jelen lesz programjaival a rendezvényen.Új program a Borkert is, melyet szintén a várban alakítanak ki; itt minőségi magyar és erdélyi borokat lehet kóstolni. A kézművesvásárban a térség 60 kézművese és termelője mutatja be portékáját a vársétányon, míg az irodalomkedvelők a Teleki Téka által szervezett könyvbemutatókon, irodalmi beszélgetéseken és sétákon vehetnek részt.A színházi programok közül a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Körhinta című előadását emelték ki, amely táncszínházi eszközökkel láttatja Fábri Zoltán legendás filmjének történetét.
A koncertek sorát a csütörtöki nyitórendezvényen Nyáry Károly jazz-zongorista nyitja, és átadják a Marosvásárhelyért Egyesület Bethlen Zsuzsanna-díjait. Pénteken a Szent Efrém Férfikar és az Ego Sum zenekar, szombaton a Dolly Plusz, vasárnap az Anna and the Barbies és a Magna Cum Laude lép színpadra.
A rendezvényről részletes információkat a Forgatag.ro honlapon lehet találni.
 
(MTI)