Száztornyú Prága

Töltsön négy napot Prága felfedezésével, látogassa meg a csehországi Világörökségi helyszíneket!

A KéK Travel kiemelt ajánlata az 1000 út utazási iroda katalógusából.

Első nap: Budapest - Lednice - Brno - Prága
Reggel indulás, Szlovákiába a rajkai határátkelés után érkezünk. A Duna fölött áthaladva Pozsony látképe tárul elénk. A cseh határt átlépve megérkezünk Lednicébe, mely egyben első világörökségi helyszínünk. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Továbbhaladva Brnoban, az ország második legnagyobb városában tartunk gyalogos városnézést. Megtekintjük az Óvárosházát, a Piac teret, a Szent Péter és Pál katedrálist. Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra, ahol a következő három éjszakát töltjük.


 
Második nap: Prága - Karlovy Vary - Prága
Délelőtt gyalogos városnézés Prágában, a túrát a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Arany utcácskát. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Délután egy hangulatos fakultatív kirándulásra jöhet velünk a meseszép Karlovy Varyba. A Teplá folyó mellett teraszosan kiépült város csodaszépen felújított, Monarchia korabeli épületei között sétálunk. Közben valamelyik kellemes teraszon megpihenhetnek utasaink és kóstolgathatják a híres gyógyító hatású vizet, melyet a vendégek általában egy különleges formájú bögréből szürcsölnek, és megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját is. Késő délutáni órákban hagyjuk el Karlovy Varyt, este érkezünk vissza prágai szállásunkra.
 

 
Harmadik nap: Prága és hajókirándulás
Folytatjuk prágai városnézésünket. A mai nap első látványossága a Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fontos szerepet játszott. Továbbsétálunk a belvárosban a főtérig. Itt megtekintjük többek között a híres órát (Orloj), láthatjuk Husz János monumentális szobrát, továbbá gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly hídhoz. A hidat fenséges barokk szobrok díszítik. Sétálva a hídon szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról.
 

 
Városnézésünket a zsidó negyednél fejezzük be. Ezt követően a szabadprogram alatt egyéni sétára, nézelődésre, ajándékvásárlásra nyílik lehetőség. Aki gondolja, megkóstolhatja a jellegzetes cseh ételeket és megízlelheti a híres cseh söröket is (igény esetén az idegenvezető ajánlani fog hangulatos sörözőt, éttermet). A koraesti órákban szervezünk egy kétórás fakultatív hajókirándulást a Moldván, mely svédasztalos vacsorával van egybekötve.


 
Negyedik nap: Prága - Kutná Hora - Telc - Budapest
Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során felkeresendő városok mindegyike szerepel az UNESCO listáján. Délelőtt a Prága közelében lévő Kutná Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus-székesegyházzal vetekszik. A város peremén található egy csontkápolna, melyet szintén felkeresünk. Folytatjuk utunkat Csehországban, délután Telčben állunk meg. A város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Szabadprogram után hazaindulunk és az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


 
Fotók: Rudy and Peter Skitterians/ Pixabay// Duernsteiner/ Pixabay// Pixaline/ Pixabay// FelixMittermeier/ Pixabay// Julius Silver/ Pixabay// Lubos Houska/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(1000 út utazási iroda)