Portugália kincsei (2. rész)

Várak, templomok, kolostorok és tengerpart.

A KéK Travel kiemelt ajánlata az 1000 út utazási iroda katalógusából.

Hatodik nap: Óbidos – Sintra – Cabo da Roca – Lisszabon
A hotelből való kijelentkezés után Óbidosba utazunk. A középkori falak övezte, bástyákkal és macskaköves szűk utcákkal teli város Portugália leghangulatosabb városa. Ezután irány Sintra, az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták és buja kertek várják a turistát. Sétánk során megtekintjük a tölcséres tornyáról híres, grandiózus Sintra palotát, majd érintjük Európa legnyugatibb pontját, a lélegzetelállító Cabo da Roca-t. Este érkezünk Lisszabonba.


 
Hetedik és nyolcadik nap: Lisszabon
Felfedezzük Lisszabont, a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. Először a Belém-negyedbe utazunk autóbusszal. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasteiro dos Jeronimos).


 
Ezután átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk és a Kereskedelmi térnél az óváros gyalogos felfedezésére indulunk. Felfedezzük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, és megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik.


 
Városnézésünket a Rossio téren fejezünk be. Ezt követően szabadidő: további lehetőség Lisszabon aprólékos felfedezésére egyénileg. A város még számos látnivalót tartogat. Vegyük át a város lüktetését! Sétáljunk le a tengerpartra, élvezzük az óceánt vagy csodáljuk meg az impozáns tereket, épületeket!  Felszállhatunk a híres lisszaboni villamosra, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön. A villamosból a város egy másik arcát is megismerhetjük. Térjünk be egy hangulatos kávézóba! Este mindenki egyénileg tér vissza a szállodába, ahonnan a csomagok felvétele után transzfer a repülőtérre.


 
Fotók: nextvoyage/ Pixabay// Oleg Shakurov/ Pixabay// titosoft/ Pixabay// jganzarain/ Pixabay// LauraRinke/ Pixabay// António Francisco/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(1000 út utazási iroda)