Nagy izlandi körutazás

Szikrázóan tiszta levegő, méltóságteljes hegyek és vízesések, lávahomokos tengerpartok és gejzírek, bugyogó források és jégmezők – nem kérdéses, hogy Izland a világ egyik legszebb országa.

A KéK Travel kiemelt ajánlata a Bono utazási központ katalógusából.

Első nap
Elutazás Budapestről Reykjavíkba (15:15-18:00), majd érkezés után dél felé indulunk Selfossba.


 
Második nap
A mai napon Dél-Izland látnivalóit keressük fel. Megállunk az Eyjafjallajökull vulkán oldalán található Seljalandsfoss vízesésnél, majd a Skógafoss vízesésnél. Kimegyünk a Dyrhólaey-sziklára, ahol lundákat is láthatunk, majd következik a Reynisfjara fekete lávahomokos tengerpartja. A délután további részében megállunk a világ legnagyobb lávaföldjén.

 

Harmadik nap
Az utazás egyik csúcsaként a Jökulsárlónhoz, azaz a gleccserlagúnához látogatunk el ezen a napon. Ebédidőben Höfn kikötővárosban leszünk, délután a keleti fjordokban megállunk a Hvalnes világítótorony közelében, majd átmegyünk Stöðvarfjörður és Fáskrúðsfjörður falvakon.


 
Negyedik nap
Északkelet-Izland lakatlan tájain haladva jutunk el a száz méter széles, különösen látványos Dettifoss vízesésig. A Mývatn tó közelében felfedezzük a Námafjall geotermikus területet és a Dimmuborgir sziklaformációkat, majd a Goðafoss, az Istenek Vízesése lesz a következő megállónk.


 
Ötödik nap
Délelőtt fakultatív bálnales Akureyriben, délután szabadidő a nagyon szép fekvésű Akureyriben, mely Izland leghosszabb fjordjának, a 60 km hosszú Eyjafjörður végén fekszik.

Hatodik nap
A mai napon Nyugat-Izland legérdekesebb látnivalóit fedezzük fel: előbb a Deildartunguhver geotermikus területnél állunk meg, majd a Hraunfossar és a Barnafoss vízeséseknél. Szabadidő ebédre a szép fekvésű Borgarnes kisvárosban, majd délután átmegyünk a Bálnafjord alatti alagúton.


 
Hetedik nap
Ma Izland leghíresebb látnivalóihoz megyünk az Arany körúton. A Þingvallavatn Izland legnagyobb tava, melynek a partjainál található a Þingvellir Nemzeti Park. Ez egyrészt arról ismert, hogy már 930-tól kezdve itt ülésezett a parlament, másrészt arról, hogy itt található az eurázsiai és az észak-amerikai tektonikus lemez közötti törésvonal. A későbbiekben megállunk Laugarvatnban egy tóparti hőforrásnál, ahol olyan meleg a föld, hogy kenyeret lehet benne sütni. A néhány percenként kitörő Gejzír a következő állomásunk, itt lesz az ebédszünetünk is. Utána továbbmegyünk a világ egyik legszebb vízesésének tartott Gullfosshoz.

 

Nyolcadik nap
Reggeli után panoráma városnézés Reykjavíkban: Hallgrímskirkja (templom), Sun Voyager (szobor), Harpa (kulturális központ), régi kikötő, Tjörnin (tó), Rádhús (városháza), Dómkirkja (katedrális), Alþingishúsið (parlament), Stjórnarráðshúsið (miniszterelnöki hivatal). Ezt követően buszra szállunk és felkeressük a Kleifarvatn tavat és a kénes fortyogóiról ismert krýsuvíki geotermikus területet. Utolsó állomásunk a népszerű fürdőkomplexum felé vezet, mely során fakultatív fürdési lehetőséget kínálunk a Kék Lagúnában.
A program után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.


 
Fotók: Alex Hu/ Pixabay// Flore W/ Pixabay// Christian Klein/ Pixabay// Christian Klein/ Pixabay// David Mark/ Pixabay// Dima Burakov/ Pixabay// Anastasiia Orlova/ Pixabay//
Gerald Lobenwein/ Pixabay// Pexels/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(Bono utazási központ)