Málta, a lovagok szigete

Nyaraljon a Mediterránium szívében, ismerje meg Máltát és a hozzá tartozó szigeteket!

A KéK Travel kiemelt ajánlata az 1000 út utazási iroda katalógusából.

Első nap: Budapest - Valletta - Bugibba
Várhatóan a reggeli órákban utazunk el Máltára. Transzfer a szállodába, majd pihenés és szabadprogram.
 
Második nap: Bugibba - Valletta
Ezen a napon egésznapos kirándulásra invitáljuk utasainkat a fővárosba. Valletta méltán szerepel a világörökségek listáján, a legszebb nevezetességeket tekintjük meg. Első látványosságunk a felső Barakka kert, ahonnan fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. Továbbsétálva megcsodálhatjuk a Szt. János katedrális fantasztikus díszítettségét és világhírű Caravaggio festményét. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, a látvány mindenki csodálatát elnyeri. Következő érdekesség a Nagymesterek Palotája és a hangulatos belváros.
 
 
 
Harmadik nap: Bugibba - Blue Grotto - Marsaxlokk
Egész nap pihenés és szabadprogram, vagy az utasok részt vehetnek egy fél napos fakultatív kiránduláson, melynek első állomása a Blue Grotto, azaz a Kékbarlang. A hatalmas, több mint 30 méter magas boltívet először egy kilátópontról csodálhatjuk meg, majd jó idő esetén lehetőség van behajózni a barlangba.
Kirándulásunkat Marsaxlokkban folytatjuk, amelyet Málta legszínesebb kikötőjeként ismernek. A festői öböl tele van hagyományos helyi halászhajókkal, amelyek tökéletes fotótémát nyújtanak. A helyi kis vásárban lehetőség lesz ajándéktárgyakat, helyi termékeket vásárolni.


 
Negyedik nap: Bugibba - Gozo - Bugibba
Ezen a napon Málta másik nagy szigetét, Gozot tekinthetjük meg fakultatív programként. Az első különlegesség a több mint 4000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO Világörökségnek. Megtekintjük a gozói katedrálist is, és a Kék ablakot, ami egy különleges sziklakapun keresztül nyújtott kitekintést a tengerre (2017‑ben egy hatalmas vihar ledöntötte a sziklaívet). A helyi idegenvezetőnk kalauzolásával bejárjuk a Dwejra-öblöt és a Fungus-sziklát, majd a visszaúton jól láthatjuk a kis Comino szigetet is.


 
Ötödik nap: Bugibba - Mdina - Rabat - Mosta
A mai napon szintén fakultatív programot ajánlunk: megtekinthetjük a sziget leglátványosabb városait. Először Mdinában állunk meg; a „csendes városban” láthatjuk a Szt. Pál katedrálist. Ezután folytatjuk utunkat Rabatba, ahol megtekinthetjük a Szt. Pál katakombákat, és sétálhatunk a hangulatos belvárosban. A visszaúton a következő állomásunk a San Anton Botanikus Kert, majd Ta’Qaliban lesz szabadprogramunk, ahol meg lehet tekinteni, hogyan készítik a helyi mesterek az üvegtermékeket, az ékszerészek az ezüst ékszereket, a keramikusok a tányérokat és vázákat.
A következő állomásunk Mosta, ahol felkeressük a hatalmas kupolával rendelkező dómot. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra.


 
Hatodik nap: Bugibba - Valletta - Budapest
A délelőtti órákban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.


 
Fotók: Waldo Miguez/ Pixabay// MARCIN CZERNIAWSKI/ Pixabay// M W/ Pixabay// antheah/ Pixabay// Sofia Arkestål/ Pixabay// Dominique Delisle/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(1000 út utazási iroda)