Körutazás Lisszabontól Portóig (2. rész)

Ellátogatunk Sintrába, a portugál királyok kedvenc városába, Fatima híres zarándokhelyére, felfedezzük Portót és Madeirát.

A KéK Travel kiemelt ajánlata a Tensi Holiday utazási iroda katalógusából.

Hatodik nap: Madeira
Délelőtt Funchal felfedezésére indulunk. Látogatás a virágillattal és színkavalkáddal csábító piacon, a botanikus kertben, a katedrálisnál, majd megtekinthetjük a csodálatos madeirai csipkéket, és megkóstolhatjuk a híres madeirai bort. Délután szabadprogram.


 
Hetedik nap: Madeira
Szabadprogram Madeirán vagy egész napos Nyugat-Madeira fakultatív kirándulás: utazás a hangulatos Camara de Lobos halászfalu érintésével a Cabo Girao sziklához, majd az Encumeada csúcsra. Porto Moniz felé a gyönyörű északi partot fedezzük fel.


 
Nyolcadik nap: Madeira
Szabadprogram Madeirán, vagy egész napos Kelet-Madeira fakultatív program. A nap folyamán látogatás Camacha faluban, majd a sziget második legmagasabb pontján, a Pico do Areiro-n, és a Ribeiro Frio Nemzeti Parkban rövid erdei sétát teszünk a „levadak” mentén. Ebéd a zsúpfedeles házairól ismert Santana-ban, a délutánt pedig a Portela kilátónál és a sziget keleti csücskénél, Ponta de Saou Laurenco-nál töltjük.


 
Kilencedik nap: Madeira
Délelőtt kirándulásra indulunk a Monte hegyre, ahol látogatást teszünk a Miasszonyunk templomban, majd az Eira do Serrado kilátóból csodálhatjuk meg Curral das Freiras falu völgyét és a környező hegyeket. Délután szabadprogram.


 
Tizedik nap: utazás Budapestre
Éjfél után transzfer a repülőtérre, visszautazás Lisszabonba, majd Budapestre. Érkezés dél körül.
 
Fotók: franky1st/ Pixabay// franky1st/ Pixabay// jackmac34/ Pixabay// franky1st/ Pixabay// 10776551/ Pixabay
 
(Tensi Holiday utazási iroda)