Körutazás Lisszabontól Portóig (1. rész)

Ellátogatunk Sintrába, a portugál királyok kedvenc városába, Fatima híres zarándokhelyére, felfedezzük Portót és Madeirát.

A KéK Travel kiemelt ajánlata a Tensi Holiday utazási iroda katalógusából.

Első nap: Lisszabon
Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban Lisszabonba. Megérkezést követően panoráma városnézésre indulunk: megcsodáljuk a kilátást a VII Eduard park tetejéről, majd leereszkedünk a városba az Avenida de Liberdade sugárúton a Restauradores és Rossio terekig. Szállás Lisszabonban.


 
Második nap: Lisszabon, Sintra, Cabo da Roca
Délelőtt óvárosi sétával folytatjuk az ismerkedést Lisszabonnal, megismerkedünk a Belém negyed legfontosabb látnivalóival: elsétálunk a Jeronimos kolostor mellett, a Belém tornyot és a Felfedezők emlékművét is megtekintjük. A következő állomás az UNESCO Világörökség részét képező Sintra, ahol a portugál uralkodók nyári rezidenciáját, a Nemzeti Palotát tekintjük meg, majd utazás Portugália és egyben Európa legnyugatibb pontjához, Cabo da Rocához. A tengerből kiemelkedő szikla világítótornya népszerű turistalátványosság.Harmadik nap: Obidos, Nazaré, Fatima
Lisszabont elhagyva utazunk Fatimába. Útközben látogatás Obidosban, a hegytetőre épült városka teljes egészében megőrizte középkori jellegét fehérre meszelt épületeivel és városfalaival. Rövid szabadidő, körülnézhetnek a számos ajándékbolt egyikében vagy megkóstolhatják a helyi meggylikőrt. Folytatjuk utunkat, meglátogatjuk az Atlanti-óceán partján fekvő bájos halászfalut, Nazarét. Az estét Fatimában, a zarándokok városában töltjük.


 
Negyedik nap: Batalha, Coimbra, Porto
Délelőtt látogatás a batalhai kolostornál, ami a portugál gótika remekműve, az UNESCO Világörökség része. Továbbutazás Coimbra-ba, mely város Európa egyik legidősebb egyetemével büszkélkedhet, sétánk során megcsodálhatjuk az új és a régi katedrálist és a város hangulatos utcáit is. Az estét már Portóban töltjük, érkezéskor rövid városnézés keretében ismerkedünk a hangulatos várossal. Szállás Portóban (1 éj).


 
Ötödik nap: Braga, Porto
Reggel Braga városkája felé vezet utunk. Látogatást teszünk a város közelében álló, hegytetőre épült Bom Jesus do Monte templomnál, ami Portugália egyik fontos zarándokhelye, jellegzetes monumentális barokk lépcsősora. Sétával folytatjuk a programot Braga történelmi központjában, ahol a portugál barokk stílus legszebb példáit tekinthetjük meg. A délutánt Portóban töltjük, sétát teszünk a történelmi Ribeira városrészben és meglátogatunk egy helyi borospincét, ahol megkóstolhatjuk a híres portóit is. Transzfer a repülőtérre, utazás Madeira szigetére.

 

Fotók: vikol009/ Pixabay// nextvoyage/ Pixabay// ArvidO/ Pixabay// RichardMc/ Pixabay// hempelfrankfurt/ Pixabay
 
(Tensi Holiday utazási iroda)