Jazzfesztivál Csíkszeredán

Tizennégy koncert és különböző kiegészítőprogramok várják a közönséget a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztiválon, amelynek sztárfellépője Tigran Hamasyan zongorista lesz.
 
A szerdától vasárnapig tartó seregszemle sztárfellépője, Tigran Hamasyan a The Call Within című lemezét mutatja be. Szintén fellép Budapest két legismertebb improvizációs csapata, a Random Trip és a Seven Seconds In the Future, de koncertezik a Folkfantastic zenekar is.A fesztivál csütörtöki hivatalos megnyitója után a Mikó-vár színpadára lép a Mara - Caue Project, Pocsai Kriszta és a Bágyi Balázs New Quartet. A szervezők meghívták még az Edina&Friends zenekart az RVQ - Radu Valcu Quintettet, a Grey Paris berlini triót, de közönség elé lép a Nat Osborn Band is.
Szombaton a fiatal francia énekesnőt, Camille Bertault-t hallhatja a közönség, majd a Hot Jazz Band koncertje következik. A fesztivál utolsó napján Danics Dóra (ének) és Sinha Róbert (gitár) koncertje lesz. Fellép még a Sárik Péter Trió, valamint Luiza Zan és Gyárfás István.A fesztivál öt napja alatt 14 koncertet hallgathat meg a közönség, emellet jam session, táncperformansz, gyerekprogramok, dzsesszfestészet, dzsesszkocsma és zenés kézműves foglalkozások színesítik a programot.
A teljes program megtalálható a www.jazzfestival.ro oldalon.
 
(MTI)