Beszáll a hajózási üzletágba a Four Seasons

2025-től luxushajózást is kínál a Four Seasons Hotels & Resorts, a szállodavállalat három luxushajóra adott le megrendelést.
 
2025-ben kifuthat a tengerre a Four Seasons szállodalánc első luxushajója, amelyet kettő másik követhet az olasz Fincantieri hajógyárral kötött, összesen 1,2 milliárd euró értékű megállapodás szerint.
A hajózási üzletággal számára eddig ismeretlen vizekre evez a szállodalánc. Christian Clerc, a Four Seasons Hotels & Resorts elnöke a máltai Marc-Henry Cruise Holdings Ltd hajózási szakértő céget nyerte meg partnernek, amelynek alapítói, Nadim Ashi és Philip Levine otthonosan mozognak a luxushajózás területén.A Four Seasons Yachts vezérigazgatója Larry Pimentel lett, aki előtte tíz évig volt az Azamara Cruises elnöke.
Az első hajó 207 méter hosszú és 27 méter széles lesz, 14 szintjén összesen 95 villaszerű luxuslakosztályt alakítanak ki, amelyek a jelenleg elérhetőnél közel 50 százalékkal nagyobb teret kínálnak majd. A több mint 2,4 méter belmagasságú lakosztályokba a padlótól a mennyezetig érő ablakokon át fog beömleni a fény. A lakóegységek közül 54 négyzetméteres lesz a legkisebb, de 60 százalékuk alapterülete 76 négyzetmétert, a négyszintes, saját fürdőrészleggel rendelkező Funnel Suite összterülete pedig 892 négyzetmétert tesz majd ki.
 
(turizmus.com)