Bemutatkozik a Costa Toscana (3. rész)

A Costa Cruises új zászlóshajója 337 méter hosszú és 42 méter széles, 19 fedélzeti szinten 2663 kabin várja az utazókat.
 
Igazi gasztronómiai élmény
A Costa Toscana hihetetlen gasztronómiai palettát kínál 15 éttermében. Az új zászlóshajón is élvezhetik majd a vendégek a három sztárséf, Bruno Barbieri, Hélène Darroze és Ángel León által alkotott menüket. E kivételes séftrió autentikus helyi recepteket fedezett fel minden olyan vidéken, ahová a Costa-hajók ellátogattak, és a felfedezett ízvariációkat az ún. Destination Dish, azaz Kikötői fogások, illetve az Archipelago étterem menüi között kínálják majd az utazóközönségnek.


 
A Kikötői Fogások olyan egyedi ételek, amelyek mindig a következő napon meglátogatott vidék, régió hagyományait és ízeit tolmácsolják. Ezek a fogások a Costa Toscana főéttermeiben lesznek elérhetők, és benne foglaltatnak a hajóút árában.
Az Archipelago étterem ezzel szemben nagyon sajátos kulináris élményt nyújt majd: három menü közül, a három séf három különböző, egyedi kreációjából választhatnak itt a vendégek. Mindhárom menü 5 ínyenc fogásból áll, amelyek úgy lettek megalkotva, hogy az ételeken keresztül képet kapjon az ember az éppen érintett partvidékről. Az Archipelago étterem koncepciója és kialakítása egyaránt innovatív. A vacsora intimitásának fokozása érdekében a belső tér „asztalszigetekből” áll, a „szigeteket” pedig rézszerkezet veszi körbe, és a tengerből visszanyert fa megmunkálásával létrehozott egyedi szoborinstallációk díszítik.


 
Az Archipelago étterem megtervezésekor különleges figyelmet szenteltek a fenntarthatóság kérdésének is. A séfek menüinek csakúgy, mint a Kikötői Fogásoknak az összeállításakor a lehető legnagyobb figyelmet fordították a – többségében helyi termelőktől származó – alapanyagokra és azok elkészítési módjára, elkerülendő az élelmiszerpazarlást. Sőt. Az asztalszigeteket dekoráló uszadékfa felfedezésére és felhasználására is egy környezetvédelmi oktatóprogram jóvoltából került sor, amelyet a Costa Crociere Alapítvány indított el Guardians of the Coast néven az olasz partvonal megóvása érdekében. A fenntarthatóságnak szentelt figyelem egy másik aspektusa, hogy a Costa hajótársaság az Archipelago étteremben elfogyasztott minden egyes vacsora után felajánlja a bevétel egy részét a Costa Cociere Alapítvány javára, hogy támogassa annak környezetvédelmi és társadalmi projektjeit.


 
A Costa Toscana fedélzetén a gyermekes családoknak is szenteltek éttermet: a Squok éttermet teljes egészében az ő igényeiknek megfelelően tervezték és alakították ki. A Food LAB más élményt kínál: a vendégek főzőtudományukat tesztelhetik itt a Costa séfjeinek irányítása mellett. Érdemes kipróbálni a Pizzeria Pummid'Orót, a Sushinót és a Teppanyaki éttermet is. Akik a teljes kikapcsolódást választanák egy pohár ital mellett, azok 19 bárból választhatnak, köztük olyan neves olasz és nemzetközi partnerekkel együttműködő tematikus bárokból, mint a Caffè Vergnano 1882, a Campari Bar, két Aperol Spritz Bar, a Ferrari Spazio Bollicine, valamint az új Kartell Cafè és Heineken Star Club & Bistro.
 
(Tensi Holiday)