A vártnál jobb volt a turisztikai szezon a horvátoknál

A horvát szakemberek a tavalyihoz képest 70 százalékos visszaesésre számítottak, ezzel szemben 54 százalékos csökkenést mutatott az ágazat.
 
Horvátország július elején nyitotta meg a határait a külföldi turisták előtt, jelenleg is közel 200 ezer turista tartózkodik az országban.
A napi adatokat mutató horvát e-Visitor rendszer alapján az első nyolc hónapban 6,8 millió turista látogatott Horvátországba, és 47,5 millió vendégéjszakát töltött el ott,a vendégek száma 41 százalékkal, a vendégéjszakáké 53 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Csak júliusban és augusztusban 5,2 millió turista látogatott az országba.Kristijan Stanicic, a Horvát Turisztikai Szövetség (HTZ) igazgatója a sajtónak úgy nyilatkozott: a körülményekre való tekintettel elégedettek, mert bár 70 százalékos forgalom-visszaeséssel számoltak, 54 százalékra sikerült csökkenteni azt. Bejelentette: 2021-ben azon fognak dolgozni, hogy több úgynevezett Covid-ambulanciát hozzanak létre a szigeteken és kisebb üdülőhelyeken, hogy a turistáknak helyben elvégezhessék a PCR-teszteket, mielőtt hazautaznak saját országukba.
 
(MTI)