A varázslatos Azori-szigetek

Körutazásunk során a Portugáliához tartozó különleges szigetcsoport fő szigetét, São Miguelt fedezzük fel.
 
A KéK Travel kiemelt ajánlata a Bono utazási központ katalógusából.

Első nap
Elutazás Budapestről Ponta Delgadaba, érkezést követően gyalogos városnézés São Miguel szigetének székhelyén, majd séta a Jardim António Borges botanikus kertben.


 
Második nap
Egész napos kirándulás São Miguel sziget nyugati felébe. Hegyi utakon kanyarogva érjük el a Vista do Rei kilátóhelyet, ahonnan lélegzetelállító a kilátás Sete Cidades kék és zöld színekben pompázó krátertavaira. Ezután lemegyünk a kráter aljába, ahol megállunk a híres tavak partján. Utunkat folytatva kiérünk a nyugati tengerpartra, majd Bretanha község érintésével jutunk el egy helyi étterembe, ahol a házigazdák tipikus azori ételekkel várnak minket. Délután Capelas hangulatos településén keresztül vezet az utunk egy ananászültetvényhez, ahol betekintést nyerhetünk ennek az egzotikus gyümölcsnek a termesztésébe és megkóstolhatjuk az ananászlikőrt is.


 
Harmadik nap
Reggelit követően szabadprogram, vagy egész napos kiránduláson vehetünk részt, mely során a program: fakultatív bálna- és delfinles, ebéd helyi étteremben és hajókirándulás Vila Franca szigetre. A 2,5-3 órás bálna- és delfinles után helyi étteremben ebédelünk, ezt követően pedig az 1983 óta természetvédelmi területnek nyilvánított Vila Franca szigetére hajózunk. A világhírű Red Bull Cliff Diving sziklaugró verseny helyszíneként is híres, szépsége és gazdag madárvilága miatt közkedvelt szigeten kiélvezhetjük a különleges óceánpartot és a napsütést.


 
Negyedik nap
Délelőtt az Európában unikumnak számító teaültetvénnyel és a Gorreana teagyár működésével ismerkedhetünk meg. Délben a termálvizéről és gejzírjeiről híres Furnasba érkezünk. Ebédünk a földben főtt Cozido das Furnas lesz, majd sétálunk a szigetcsoport legszebb botanikus kertjében és fürdünk a magas vastartalmú termál tóban. Délután a sziget déli partján vezet utunk, és megállunk a sziget legszebb tengerpartján, Agua de Altóban.


 
Ötödik nap
Szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulás és Faial da Terra túra. A sziget délkeleti részén található Faial da Terrából kiinduló kirándulás látványos természeti környezetben; szubtrópusi erdő, gyümölcskertek, patakok és a fürödhető Salto do Prego vízesés érintésével tart a Sanginho szellemfaluhoz. Ez a régi település az 1970-es években teljesen elhagyatottá vált, az azóta felújított házai betekintést nyújtanak a helyi farmok akkori mindennapjaiba.


 
Hatodik nap
Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív úszás a delfinekkel, mely során gumicsónakkal hajózunk ki a delfinek természetes élőhelyéhez.
Délután félnapos fakultatív kirándulás a Tűz-tóhoz és a paradicsomi Caldeira Velha Nemzeti Parkhoz. Először felkeressük Ribeira Grandét, mely a sziget második legnagyobb városa, majd ellátogatunk a Caldeira Velha Nemzeti Parkba. Ez a szubtrópusi terület buja növényzetben és sziklaszirtekben gazdag, a geotermikus tevékenységnek köszönhetően hőforrások, vízesés és termáltó otthona, ahol lehetőség szerint meg is mártózhatunk.


 
Hetedik nap
Ezen a napon a sziget észak, északkeleti részét látogatjuk meg. A szigetnek ezen része is őshonos, egzotikus növényvilágban, meredek óceánba futó sziklafalakban és csodálatos panorámájú kilátópontokban gazdag. Utunk során érintjük a Ribeira dos Caldeirões nemzeti parkot és régi vízimalmait, Nordeste települését, utána helyi étteremben ebédelünk. A napunkat a különleges hegyek-völgyek bejárásával folytatjuk, majd elérünk a sziget első telepeseinek lakhelyére, Povoaçãoba, végül a déli parton térünk vissza Ponta Degadába.


 
Nyolcadik nap
Szabadidő, majd hazautazás Budapestre frankfurti átszállással.


 
Fotók: Maria e Fernando Cabral/ Pixabay// Maria e Fernando Cabral/ Pixabay// Maria e Fernando Cabral/ Pixabay// alexanderfriedrichmsc/ Pixabay// photosforyou/ Pixabay// Katharina Kiese/ Pixabay// Maria e Fernando Cabral/ Pixabay// Maria e Fernando Cabral/ Pixabay// Maria e Fernando Cabral/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(Bono utazási központ)