Mexikói körutazás Acapulcói pihenéssel

Tapasztalja meg Ön is, miért ez a mexikói utazás törzsutasaink kedvenc választása!

A KéK Travel kiemelt ajánlata a Tensi Holiday utazási iroda katalógusából.

Első nap: Mexikóváros
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, átszállás Amszterdamban, továbbutazás a kora délutáni órákban. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.


 
Második nap: Mexikóváros
Egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés a világ legnagyobb városában, Mexikóvárosban, amelynek legfőbb nevezetességei az Antropológiai Múzeum indián emlékei, a katedrális, a Zócalo és a kormányzósági palota.


 
Harmadik nap: Teotihuacan, Guadalupe
Egész napos kirándulás Teotihuacanba, Mexikó leghíresebb történelmi emlékhelyére. A Nap és a Hold piramisok tetejéről csodás kilátás nyílik a Halottak útjára és a romvárosra, mely egykor a világ öt legnagyobb települése között volt számon tartva. Útközben látogatás a Három Kultúra terére és Guadalupébe, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helyére. A Guadalupei Szent Szűz Bazilikáját azon a helyen emelték, ahol a legenda szerint 1531-ben Szűz Mária megjelent egy indián előtt.


 
Negyedik nap: Cuernavaca
Délelőtt utazás Mexikóvárostól délre, Cuernavacába, az örök tavasz városába (a székesegyház és a Cortez palota megtekintése), majd továbbutazás a híres üdülővárosba, Acapulcóba.


 
Ötödik-nyolcadik nap: Acapulco
Pihenés, kikapcsolódás Acapulco gyönyörű tengerpartján, fakultatív programlehetőségek a helyszínen.


 
Kilencedik nap: Taxco
Délelőtt utazás a gyönyörű Taxcoba, az ország talán legkedvesebb városkájába. A mediterrán hangulatú ezüstváros macskaköves, meredek utcácskái a hegytetőre vezetnek, ahol a város éke, a Santa Prisca templom áll. Érdemes betérni a számtalan, ezüst ékszereket áruló üzlet egyikébe is, hiszen a város ezüstbányászatáról is nevezetes!Tizedik nap: Puebla
Reggel továbbutazás Pueblába. Útközben az amerikai kontinens legnagyobb piramisának, a cholulai dombpiramis megtekintése. Délután városnézés a Popocatepetl vulkán lábánál fekvő Pueblában, melynek belvárosa a Világörökség részét képezi.
 
Tizenegyedik és tizenkettedik nap: Mexikóváros, utazás Budapestre
Reggeli után elutazás Mexikóvárosba, látogatás a Coyoacán negyedben és az izgalmas Frida Kahlo múzeumban, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Amszterdamba az esti órákban, éjszaka a repülőgépen. Érkezés Budapestre másnap a késő esti órákban.


 
Fotók: Sheeb Design/ Pixabay// Kevin Alexandro Reyes Casillas/ Pixabay// Loz EdiDigitales/ Pixabay// Chepe Nicoli/ Pixabay// German Rojas/ Pixabay// /Pixabay// intersd/ Pixabay// Darvin Santos/ Pixabay// Rubén Calvo/ Pixabay

(Tensi Holiday utazási iroda)