Mexikói körutazás (1. rész)

Fedezzük fel Mexikóváros látnivalóit!

A KéK Travel kiemelt ajánlata a Tensi Holiday utazási iroda katalógusából.
 
Első nap: Mexikóváros
Indulás Budapestről a reggeli órákban, átszállás Amszterdamban, tovább utazás a kora délutáni órákban. Érkezés után transzfer a szállodába.


 
Második nap: Mexikóváros
Egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés a világ legnagyobb városában, Mexikóvárosban, amelynek legfőbb nevezetességei az Antropológiai Múzeum indián emlékei, a katedrális, a Zócalo (főtér) és a kormányzósági palota.

 

Harmadik nap: Teotihuacan, Guadalupe
Egész napos kirándulás Teotihuacanba, Mexikó leghíresebb történelmi emlékhelyére. A Nap és a Hold piramisok tetejéről csodás kilátás nyílik a Halottak útjára és a romvárosra, mely egykor a világ öt legnagyobb települése között volt számon tartva. Útközben látogatás a Három Kultúra terére és Guadalupébe, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helyére. A Guadalupei Szent Szűz Bazilikáját azon a helyen emelték, ahol a legenda szerint 1531-ben Szűz Mária megjelent egy indián előtt.


 
Negyedik nap: Cuernavaca
Délelőtt utazás Mexikóvárostól délre, Cuernavacába, az örök tavasz városába (a székesegyház és a Cortez palota megtekintése), majd továbbutazás a híres üdülővárosba, Acapulcóba.


 
Fotók: Makalu/ Pixabay// Pexels/ Pixabay// monchitoviajero/ Pixabay// AnonymousTraveller/ Pixabay// kevnreyes666
 
(Tensi Holiday utazási iroda)