Sanghajtól Pekingig

Kína nem csupán földrajzi szempontból, de kulturális változatosság terén is vetekszik Európával: az északi tartományok kultúra, gasztronómia, építészet terén éppúgy különböznek a déli régiótól, miként Norvégia különbözik Portugáliától.

 

Az életre szóló élményekben bővelkedő utazás Budapestről indul, a vendégek a második napon érkeznek meg Sanghajba, ahol hajókirándulás keretében, a Huangpu folyón végigcsorogva tekinthetik meg a kivilágított felhőkarcolókban bővelkedő, 23 millió lakossal rendelkező, hipermodern világvárost. Másnap irány az óváros: a Jáde Buddha temploma, az Örömök Kertje és a Nanjing Road a régi időket idézi meg, betekintést adva az ősi Kína világába.

 

A harmadik napon a délnyugatra fekvő Guilin városa következik, ahol érdemes kipróbálni a hajókirándulást a Li folyón; a teljes délutánt kitöltő program során hihetetlen látvány tárul az utazók szemei elé a folyó mentén sorakozó, teraszos rizsföldek és a partot szegélyező Tű-hegyek között sétahajózva. Rákövetkező napon újabb természeti csodákat tekinthet meg: a Nádfuvola-cseppkőbarlang és a félig vízben, félig szárazföldön álló Fubo-hegy Kína legnevezetesebb látnivalói közé tartoznak. A körút hetedik napján Peking következik (az utazás minden esettben belföldi repülőjárattal történik), ahol az ősi kolostorok és templomok mellett meglátogatják a híres Nyári Palotát, a Császár egykori rezidenciájaként szolgáló Tiltott Várost, a Ming sírokat, a Szellemek Útját és a Nagy Falat.