Nagykörút Srí Lankán (2. rész)

Srí Lanka maga a trópusi paradicsom.
 
A KéK Travel kiemelt ajánlata az 1000 Út utazási iroda katalógusából.
 
Hatodik nap: Kandy – Nuwara Eliya – Udawalawe
Reggeli után folytatjuk felfedezőutunkat Kandyben. Kandy legfőbb látnivalója az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Temploma, ahol Buddha ereklyéjét őrizik. A templom mindmáig a buddhizmus egyik legfontosabb kultikus központja és szent zarándokhelye. Az ereklye a 4. században került Srí Lankára, majd az akkori fővárosban, Anuradhapurában helyezték el. A Szent Fog végül Kandybe került. Továbbutazás Nuwara Eliyaba, útközben felkeresünk egy helyi teatermesztő manufaktúrát is. Srí Lanka középső hegyvidékén, 1868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya, a Fény városa, mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is.


 
Hetedik nap: Udawalawe – Galle – Ahungalla Beach
Reggeli után indulás az Udawalawe Nemzeti Parkba kirándulásra és vadlesre. Dzsipszafari az ország egyik legnagyobb nemzeti parkjában, melynek során elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vadállatokkal találkozhatunk. A program után továbbutazunk Galle–ba, az ókori kikötő- és kereskedővárosba, ahol megtekintjük az erődöt. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része.


 
Nyolcadik nap: Ahungalla
Reggeli után szabadprogram, pihenés az óceán parton.


 
Kilencedik és tizedik nap: Ahungalla – Colombo – Budapest
Reggeli után szabadprogram fürdőzési lehetőséggel. Késői kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Colomboba, vacsora. A nap végeztével transzfer a repülőtérre. Másnap kora hajnalban indulunk haza Budapestre, hazaérkezés a kora délutáni órákban.


 
UNESCO Világörökségi helyszínek
Polonnaruwa ősi romjai
Sigiriya ősi romjai
Dambulla Arany Temploma
Kandy Szent Városa
Galle óvárosa és erődrendszere
 
Fotók: vined mind/ Pixabay// Andromachos Dimitrokallis/ Pixabay// Karuvadgraphy/ Pixabay// Mohamed Nuzrath/ Pixabay// Shivaaz RGL/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(1000 Út utazási iroda)