Malajzia: Kuala Lumpur, Borneó, Penang, Langkawi (2. rész)

Az utazást az ultramodern metropoliszban, Kuala Lumpurban kezdjük, majd következik Borneó, Penang, Langkawi és Melaka.
 
A KéK Travel kiemelt ajánlata a Bono utazási központ katalógusából.

Hetedik nap
Délelőtt folytatjuk a városnézést Délkelet-Ázsia legnagyobb buddhista templománál, a Kek Si Loknál, majd siklóval megyünk fel a Penang hegy tetejére. Innen csodálatos a kilátás a szigetre, tiszta időben még a Maláj-félsziget is látható. Transzfer a repülőtérre, rövid repülés után megérkezünk a trópusi nyaralóparadicsomba, Langkawi szigetére.


 
Nyolcadik nap
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív programként szigettúra Langkawin. A napot a mangróverdőben csónakázva kezdjük a geoparkban. Útközben barlangokat, a gazdag élővilágot, madarakat, halfarmot, védett öblöt láthatunk. Következő megállónk a batiküzem, ahol megnézhetik, hogyan készülnek a csodás mintázatú kelmék. Elmegyünk Mahsuri hercegnő sírjához, ahol a sziget története is megelevenedik, majd a fekete homokú strandot nézzük meg. A program során ellátogatunk a 15 méteres sas szoborhoz, ami a sziget szimbóluma és névadója is.


 
Kilencedik nap
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív programként hajókázás a szigetek között. Langkawit több, mint száz kis sziget veszik körül; hajózunk a szigetek között, majd kikötünk egy csodás tengerparton egy lakatlan szigeten, ahol megmártózhatunk a kristálytiszta tengerben.


 
Tizedik nap
Pihenés a tengerparton.

 

Tizenegyedik nap
Transzfer a repülőtérre, utazás Kuala Lumpur repülőterére. Megérkezés után transzfer Melakába, a 15. században virágkorát élő egykori kereskedővárosba, mely a fűszerútvonal egyik fontos állomása volt.


 
Tizenkettedik nap
Városnézés a történelmi városközpontban, ahol a kínai, maláj, portugál és holland stílusú épületek keverednek. Délután szabadidő. Ezt követően transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre.
 
Tizenharmadik nap
Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.


 
Fotók: Prasanna Devadas/ Pixabay// Engin Akyurt/ Pixabay// Tracey Wong/ Pixabay// Spencer Wing/ Pixabay// photosforyou/ Pixabay// Sharon Ang/ Pixabay// travelphotographer/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(Bono utazási központ)