Körutazás Japánban: a Felkelő Nap birodalma (1. rész)

Japán a 21. században is borzongatóan egzotikus, kibogozhatatlanul rejtélyes és csábítóan izgalmas ország.
 
A KéK Travel kiemelt ajánlata az 1000 út utazási iroda katalógusából.
 
Első és második nap: Budapest - Oszaka
Elutazás menetrendszerinti járattal, átszállással Osakába. Másnap délutáni érkezés után transzfer a szállodába.


 
Harmadik nap: Oszaka - Hirosima
Reggeli után autóbusszal Kurashikibe utazunk. Sétét teszünk a hangulatos, csatornákkal szabdalt óvárosban, majd továbbindulunk Hiroshimába. Ellátogatunk a Béke Emlékparkba, melyet az 1945-ös első atombomba támadás emlékére építettek, azóta is a békére való törekvés jelképe. Korábban itt volt a város közigazgatási és kereskedelmi központja; a parkban található az Emlékmúzeum és az Atombomba-dóm is, a hajdani kiállítóterem, mely ma világörökségi helyszín.


 
Negyedik nap: Miyajima - Osaka
Reggel komppal kelünk át a Miyajima szigetén álló Itsukusima sintó szentélyhez (világörökségi helyszín). Legismertebb része a dagálykor vízben álló, kámforfából készült díszkapu, a Torii, mely Japán egyik jelképévé vált. A szigetet tavasszal a rózsaszín virágoktól roskadozó cseresznyefák, ősszel pedig a bíborszínű juharfák díszítik, a Momijiyama Parkban sétálva gyönyörködhetünk a látványban.
Délután visszaindulunk Osakába, útközben megállunk fotózni a Himeji kastélynál, melyet hófehér falairól már messziről megismerhetünk (emiatt kapta a Fehér kócsag nevet); az épület szintén a világörökség része. Kobe kikötőjének érintésével visszaérkezünk Osakába, transzfer a szállodába.


 
Ötödik nap: Oszaka - Kiotó
Másnap felkeressük a város közepén álló, parkkal szegélyezett Osaka kastélyt, majd Japán egyik legrégebbi szentélyét, a 3. században épült Sumiyoshi Taisha szentélyt. Ezt követően továbbutazunk Kiotóba, Japán kulturális központjába. A tradicionális művészet és a kultúra kiemelt szerepet kap a város életében: a település több mint 1600 buddhista templomával és 270 sintó szentélyével egyike a világ legnagyobb kulturális kincseinek. Ellátogatunk a világörökség részét képező Tenryuji zen buddhista templomba, melyet csobogókkal, kis tavakkal, kanyargós ösvényekkel tarkított 500 éves japánkert vesz körül, majd a Sagano bambuszerdőben óriásira nőtt bambuszok között sétálhatunk.Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő helyek:
Atombomba-dóm (Hiroshima), Itsukushima szentély, Himeji kastély, Kiotó történelmi műemlékei, Fuji hegy, Nikko szentélyei és templomai
  
Fotók: Nick115/ Pixabay// Walkerssk/ Pixabay// Pexels/ Pixabay// Jordy Meow/ Pixabay// Jason Goh/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(1000 út utazási iroda)