Körutazás Japánban: a Felkelő Nap birodalma (2. rész)

Japán a 21. században is borzongatóan egzotikus, kibogozhatatlanul rejtélyes és csábítóan izgalmas ország.

A KéK Travel kiemelt ajánlata az 1000 út utazási iroda katalógusából.

Hatodik és hetedik nap: Kiotó - Tokió
Reggeli után először az aranylemezekkel bevont Kinkakuji templomot nézzük meg, majd a gyönyörű kerttel körülvett Heian szentélybe látogatunk. Ezután a szintén a világörökség részévé nyilvánított, meredek szirtfalon épült Kiyomizudera (Tiszta víz) templomba megyünk, melynek teraszáról csodálatos kilátás nyílik a városra. Végül a körülbelül 10 000 darab, cinóbervörösre festett szentélykapun (torii) keresztül két út közül választhatunk, hogy eljussunk a Fushimi Inari szentélybe, mely az egyik legnagyobb sintó szentély Japánban.
Másnap az egykori császárvárosban megcsodálhatjuk a világörökség részét képező Nijo kastélyt, majd a Shinkansen szuperexpresszel elutazunk Tokióba, Japán közigazgatási központjába, a kormány és a császár székhelyére.


 
Nyolcadik nap: Fuji - Hakone - Izu Nemzeti Park
Délelőtt autóbusszal az Asakurayama Sengen Parkba látogatunk, ahol megnézzük a szentélyt. A pagodából 398 lépcsőn felmászva festménybe illő kilátás nyílik a Fujira. Következő állomásunk Oshino falu, ahol éttermek és ajándékboltok várják a látogatókat. Ezután kirándulás Japán legmagasabb hegyére, a tökéletesen szimmetrikus vulkántölcsérről ismert Fujira (jó idő esetén az 5. állomásig tudunk felmenni). A 3776 méter magasságba törő Fuji-hegy az ország szimbóluma, a vulkán utoljára 1707-ben tört ki, és a keletkezett hamu 100 kilométeres körzetben lepte el Tokió utcáit. A program végeztével idilli környezetben, hangulatos szálláshelyünkön pihenhetünk. Vacsora és szállás Hakonéban, egy tradicionális ryokanban.


 
Kilencedik nap: Hakone - Izu Nemzeti Park
Másnap Hakone felfedezésére indulunk, libegőre szállva a magasból gyönyörködhetünk a Nemzeti Park és a Fuji látványában. Ellátogatunk az Owakudani hőforrásokhoz, ahol a vulkanikus területen folyamatosan fortyognak a gejzírek, és az aktív vulkanikus tevékenység nyomai mindenhol láthatók. Itt készül a fiatalító „fekete tojás” is.
A hegyi túra után visszatérünk Tokióba, hogy felfedezzük a nyüzsgő fővárost. Hajókázunk a Sumida folyón, majd a világ jelenleg második legmagasabb épületéből, a Tokyo Sky Tree torony kilátójából gyönyörködhetünk a városban.


 
Tizedik, tizenegyedik és tizenkettedik nap: Tokió - Budapest
Délelőtt városnézés Tokióban és környékén. Megnézzük a Meiji szentélyt, melyet Meiji császár és felesége Shoken császárnő tiszteletére építettek. Rövid fotózás a Császári Palota épületegyüttesénél, majd Tokió egyik legrégebbi és legnépszerűbb buddhista templomát, a Senso-jit látogatjuk meg, végül sétálhatunk a Nakamise bevásárló utcán. Délután a japán kultúrával ismerkedünk. Másnap szabadidő vagy fakultatív program: egész napos kirándulás a szentélyeiről és templomairól híres Nikko városába, ahol megcsodálhatjuk I. Tokugawa sógun 17. századi szentélyét, majd a 100 méter magasról lezúduló, misztikus Kegon vízesést és a Nantai hegy lábánál megbúvó festői szépségű Chuzenji tavat. Késő este transzfer a repülőtérre, elutazás Japánból. Érkezés Budapestre a tizenkettedik napon.


 
Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő helyek:
Atombomba-dóm (Hiroshima), Itsukushima szentély, Himeji kastély, Kiotó történelmi műemlékei, Fuji hegy, Nikko szentélyei és templomai
 
Fotók: Songshu888/ Pixabay// Judith Scharnowski/ Pixabay// mingshy/ Pixabay// Richard Batka/ Pixabay// Dong Chan KIM/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(1000 út utazási iroda)