Kalandozás a Fülöp-szigeteken (1. rész)

Ázsia egyik legváltozatosabb országa több mint 7000 trópusi szigetből áll; a világ legjobb strandjai mellett rejtett lagúnák, vulkánok, lakatlan tengerpartok, nyüzsgő metropoliszok egyaránt találhatók itt.

A KéK Travel kiemelt ajánlata az 1000 út utazási iroda katalógusából.

Első és második nap: Budapest - Manila
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Manilába. Érkezés a Fülöp-szigetek fővárosába másnap, majd transzfer a szállodába. Szállás Manilában.


 
Harmadik nap: Manila - Pampanga
Reggeli után megkezdjük az ismerkedésünket a Manila-öböl partján található fővárossal. Első állomásunk a gyarmati múlt alatt épült nevezetességek, a Santiago Erőd, a San Augustin templom és a Casa Manila felkeresése lesz. Következő állomásunk a Rizal park, amelyet a Fülöp-szigetekiek nemzeti hőséről Jose Rizalról neveztek el. Ezt követően a különleges kínai temetőt látogatjuk meg, majd Manila legrégebbi részét a koloniális időkben már virágzó Quiapo-t, a világ legöregebb kínai negyedét. A program végén Pampanga felé utazunk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.


 
Negyedik nap: Pinatubo vulkántúra
Fakultatív program a Pinatubo vulkán kráterhez. Az aktív túrára kora reggel indulunk, terepjárókkal utazunk a vad, sziklákkal és patakokkal tagolt vulkáni terepen, melyet hamu borít. A vulkánt már gyalog közelítjük meg kb. 2,5-3 óra alatt (a távolság 11 km). Megérkezve lélegzetelállító kilátás nyílik a hegyre és a Pinatubo krátertóra. A fényképezést és a pihenőt követően indulunk vissza, megebédelünk egy helyi étteremben, majd visszautazunk a szállodába.


 
Ötödik nap: Pampagna - Palawan
Reggeli után átrepülünk Palawanra, mely a Fülöp-szigetek harmadik legnagyobb szigetcsoportja. Érkezés után Puerto Princesa várossal ismerkedünk. A városnézés során megtekintjük a Szeplőtelen Fogantatás katedrálisának templomát, a Plaza Cuartelt, mely az amerikai háborús katonáknak a szentélye, majd egy krokodilfarmra is ellátogatunk. A program végeztével utazás a szállodába.


 
Hatodik nap: Puerto Princesa Földalatti Folyó Nemzeti Park
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív egész napos kirándulás a világ 7 új csodájának az egyikéhez, a földalatti folyóhoz. A barlang bejáratánál egy kristálytiszta lagúna található, ahová a vad dzsungelen keresztül jutunk el. Csónakkal utazunk a hatalmas mészkőbarlangba, ahol ámulatba ejtő cseppkövek találhatóak. A barlangrendszerben a víz egyedülálló formákat hozott létre, amelyek a lámpafény segítségével életre kelnek.
 
Fotók: Jah Cordova/ Pixabay// Jer Rey/ Pixabay// Dylan Gonzales/ Pixabay// curiositydrivesthecat/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(1000 út utazási iroda)