A Himalája királyságai: Nepál és Bhután (1. rész)

Nepál és Bhután a 2400 kilométer hosszan kígyózó hegységrendszer két ősi királysága.

A KéK Travel kiemelt ajánlata az 1000 út utazási iroda katalógusából.

Első és második nap: Budapest - Katmandu
Elutazás Budapestről átszállással Katmanduba, Nepál fővárosába. Másnap érkezés után utazás a szállodánkba.


 
Harmadik és negyedik nap: Katmandu-völgy
Egész napos látogatás Katmandu és Patan királyi városainak palotáiban és ősi kormányzati negyedeiben (mindkét település 1400 méter magasságon fekszik). A néhai kormányzati negyedek mára élő múzeumvárosokká alakultak. Városnézés Katmanduban, amelynek állomásai a Durbar square tér, a Hanuman Dhoka királyi palota, a Mahadev és a Parvati templom, a Machender Bahl szentélyek, Kumari élő istennő háza, a Swayambhunath sztúpa.


 
Délután séta Patanban, a középkorban önálló királyság fővárosának csodálatos utcáin.
Másnap fakultatív Himalája-repülés a Sagarmantha Nemzeti Park tövében (ez a program csak megfelelő időjárási viszonyok esetén indulhat). Látogatás Földünk egyik legnagyobb buddhista sztúpájánál, a Bodhnath Stupa-nál. Tovább utazás a hindu Pashupatinath Shiva templomhoz, délutáni átutazás Bhaktapurba.


 
Ötödik és hatodik nap: Bhután - Thimbu
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás a Bhutáni Királyságba. Repülés a Mt. Everest oldalánál, érkezés Paróba. Utazás Thimbuba, a fővárosba, ahol még ma is többnyire állattenyésztésből, fűszer és gabonatermesztésből él a lakosság. Látogatás a gigászi Kuensel Podrang Buddha kilátónál, a királyi dzongban és a Királyi Takin Rezervátumban. Szállás Thimbuban.
Másnap séta a Wangditse kolostorba; indulás a Sangaygang kilátótól, Thimbu nagyszerű panorámájának élvezetével, a szubtrópusi ültetvények és rododendron ligetek fotózásával. Közös ebéd, majd látogatás a Bhutan Nemzeti és Néprajzi Múzeumban.


 
Hetedik és nyolcadik nap: a Dochula-hágó - Gangtey - Trongsa
Kora reggel indulás a Dochula-hágóhoz, ahol sétát teszünk az életüket a királyságért adó hősök 108 emlékkápolnája között. Ezt követően a Phob­jikha-völgy vidékére indulunk. Gangteybe érkezéskor bejelentkezés a hotelbe, majd látogatás a Gang­tey Goempa kolostorban.
Másnap utazás Központi-Bhutánba, látogatás az ország legnagyobb erődjében, az 1648-ban befejezett Trongsa Dzongban, a Királyság Múzeumban, majd a Ta-dzong kilátóbástyában.Fotók: jboots/ Pixabay// JessicaBlueElephants/ Pixabay// Ying Chu Chen/ Pixabay// Glorious Himalaya Trekking Pvt Ltd./ Pixabay// Marie Stephan/ Pixabay// Pema Gyamtsho/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(1000 út utazási iroda)