Szafari Serengetiben

Izgalmas szafari programok Tanzánia változatos nemzeti parkjaiban, köztük a Serengeti végtelen szavannáin, majd tökéletes kikapcsolódás vár minket Zanzibár meseszép tengerpartján.
 
A KéK Travel kiemelt ajánlata a Tensi Holiday utazási iroda katalógusából.

Első nap: utazás Tanzániába
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás amszterdami átszállással, érkezés Kilimandzsáró repülőtérre helyi idő szerint az esti órákban, transzfer a szállodába.


 
Második nap: Manyara-tó Nemzeti Park
Reggel utazás a Manyara-tó Nemzeti Parkba, amely a Manyara-tó partja és a Rift-völgy meredek fala között fekszik, ez az egyetlen park a térségben, ami egész évben zöld. A tó és környéke leginkább páratlan madárvilágáról nevezetes, pelikánok, kormoránok, rózsaszín flamingók és számtalan egyéb madárfajta található itt.



Harmadik nap: Serengeti Nemzeti Park
Ma az UNESCO Világörökség részét képező Serengeti Nemzeti Park irányába utazunk, Tanzánia első és legnépszerűbb nemzeti parkjába. A Ngorongoro Természetvédelmi Területen és a Serengeti-síkságon haladunk át, útközben folyamatosan vadakat figyelhetünk meg. Vacsora és szállás a nemzeti park területén fekvő lodge-ban.



Negyedik nap: Serengeti Nemzeti Park
Kora reggel vadlesre indulunk a világ egyik leghíresebb vadrezervátumában. A közel 15 ezer km2-es terület Tanzániában, a kenyai határ mentén fekszik, a Viktória-tó mellett. Itt találhatjuk a természetfilmekből ismert klasszikus afrikai tájat, a végtelen szavannákat. A park állatvilága rendkívül gazdag, oroszlánok, elefántok, gnúk, zebrák, gepárdok, leopárdok, zsiráfok, antilopok, vízilovak, majmok, hiénák, sakálok mind otthont találnak itt. Piknik ebéd után utazás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület irányába, a Világörökség részét képező Ngorongoro-kráterhez. Útközben vadles a Serengeti szavannáin.



Ötödik nap: Ngorongoro Kráter
Reggel leereszkedünk a Ngorongoro kráterbe. A hatalmas vulkanikus kráter egész Kelet-Afrika vadvilágának kicsinyített mása, területe csupán 260 négyzetkilométer, de folyók, mocsarak, tavak, hegyek, völgyek, síkságok és bozótos szavannák teszik változatossá a tájat. A kráter otthont ad zebráknak, gnúknak, továbbá gazellák ezrei, bivalycsordák, jávorantilop nyájak, kongónik, elefántok, oroszlánok, gepárdok, hiénák, varacskos disznók, megannyi vízi-, ragadozó- és énekesmadár is él itt. Délután utazás Arushába, szállás Arusha környékén.



Hatodik nap: utazás Zanzibárra
Reggeli után transzfer Arusha repülőterére, elutazás Zanzibár szigetére. Transzfer a tengerparti szállodába.

Hetedik-tizedik nap: Zanzibár
Szabad program, kikapcsolódás Zanzibár lenyűgöző, fehérhomokos tengerpartján.


 
Tizenegyedik és tizenkettedik nap: utazás Budapestre
Az utolsó napon még lehetőség van kiélvezni az all inclusive szálloda szolgáltatásait és strandolni egy utolsót. Késő délután transzfer a sziget repülőterére, elutazás amszterdami átszállással és technikai megállóval Dar Es Salaam-ban, éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre másnap a dél körüli órákban.


 
Fotók: 4144132/ Pixabay// Mugwe/ Pixabay// Carole Henderson/ Pixabay// Scheidt/ Pixabay// Gabi Maasai/ Pixabay/ Michelle Raponi/Pixabay// Robert Cisler/ Pixabay
 
(Tensi Holiday utazási iroda)