Egzotikus nyaralások: Zanzibár, Tanzánia

A gyönyörű hely több mérföldnyi érintetlen homokos stranddal rendelkezik.

A KéK Travel kiemelt ajánlata a Tensi Holiday utazási iroda katalógusából.

Miért Zanzibár?
Trópusi édenkert az Indiai-óceánban, 25-50 kilométerre az afrikai partoktól. Zanzibár Tanzánia része, több kisebb szigetet és két főszigetet foglal magában. A legnagyobb Unguja, a fő sziget, a kisebb a Pemba-sziget. A főszigeten található a főváros, Stone Town nemzeti örökség védelme alatt áll és kulturális központ.


 
A gyönyörű hely több mérföldnyi homokos érintetlen stranddal rendelkezik. Zanzibárt annak ajánljuk, aki szereti a napfényt, a nyugodt és biztonságos légkört, és szívesen felfedezi a különleges növény- és állatvilágot a türkizkék óceánban.
A szigetre jellemző a kulturális sokszínűség, a kedves és vidám emberek, a gazdag történelmi épületek és helyek, a romantikus öblök, a remek klíma, a sokszínű konyha különleges fűszerekkel, az autentikus piac, a majmok és óriásteknősök, a szép és igényes hotelek.


 
A szigeteken szuahéli és angol nyelvet beszélnek, és a tanzániai shilling a használt pénznem. 2009 előtt nyomott dollárt nem fogadnak el, már a bankokban sem lehet beváltani. Mivel kevés helyen lehet bankkártyával fizetni és ATM automaták is csak a városban vannak, érdemes készpénzt vinni.


 
Mikor utazzunk?
A hőmérséklet általában egész évben meleg, átlagosan 22-32 fok között van. A csúcsidény decembertől februárig, illetve júniustól októberig tart, mivel ezek a hónapok az év legszárazabb hónapjai.

 

Fakultatív programok magyar nyelven
Kirándulás a Jozani trópusi esőerdőbe
Stone Town, a világörökség része
Delfinles hajóról vagy a vízből
Börtön-sziget szárazföldi óriásteknősökkel
Fűszertúra, gyümölcs- és fűszerkostolóval
Szigettúra, víziteknős rezervátummal, perzsafürdővel és helyi családi ebéddel.  


 
Fotók: Jade G/ Pixabay// darkeyed/ Pixabay// 3282700/ Pixabay// darkeyed/ Pixabay// Олег Дьяченко/ Pixabay// Robert Cisler/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(Tensi Holiday utazási iroda)