Egzotikus nyaralások: Seychelle-szigetek

Érintetlen természet, romantikus öblök, páratlan búvárparadicsom.

A KéK Travel kiemelt ajánlata a Tensi Holiday utazási iroda katalógusából.

Miért a Seychelle-szigetek?
Azúrkék tenger, fehér homok, a világ legszebb tengerpartjai. A több mint 90 szigetből álló ország igazi paradicsom, ahol búvárkodhatunk, teknőst etethetünk, repülhetünk helikopterrel a szigetek felett, de részt vehetünk madárlesen vagy mélytengeri horgászaton is. Egyszóval gyönyörű és természetközeli desztináció, sok programlehetőséggel.


 
Azoknak ajánljuk, akik szeretik megismerni a természet csodáit, kalandra vágynak, akár több kisebb szigetet is szeretnének felfedezni. Nyüzsgő éjszakai élet, este nyitva tartó éttermek, bárok nem jellemzőek a szigetekre.


 
Melyik szigeten válasszunk szállodát?
Mahé: a legnagyobb sziget, itt található a főváros, Victoria. A hatalmas hegyeket csodálatos trópusi növényzet veszi körbe.
Praslin: itt találhatók a világörökség részeként nyilvántartott Coco de mer kókuszpálmái. Itt láthatóak a híres parti sziklatömbök, melyek a legtöbb seychelle-szigeteki fényképen is megjelennek. Mahétól hajóval 2.5 óra alatt érhető el, repülővel 15 perc alatt.
La Digue: az érintetlen mennyország, ahol még az autó sem jár, csak a madár. Szekérrel vagy biciklivel lehet közlekedni. Praslin a szigettől 15-30 perc alatt érhető el hajóval.Mikor utazzunk?
A szigetekre egész évben érdemes utazni. A ciklonövön kívül esik, ezért nincs szélsőséges időjárás. A nappali hőmérséklet egész évben 24 és 33 fok közé esik. Májustól októberig picit hűvösebb a hőmérséklet, de száraz és napos. A legszárazabb hónap július és augusztus.
A legmelegebb hónapok március és április, a tenger áprilisban a legmagasabb hőmérsékletű.


 
Fakultatív programok
Városnézés idegenvezetővel a fővárosban, Victoriában
Félnapos gyalogtúra Mahe szigetén
Pipás búvárkodás és barbecue egy csodás öbölben
Egész napos kirándulás repülővel
Egész napos kirándulás hajóval


 
Fotók: Penstones/ Pixabay// Nina Butts/ Pixabay// Walkerssk/ Pixabay// Monika Szarawarska/ Pixabay// Thomas Schroeder/ Pixabay// Devadasu Gorrela/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(Tensi Holiday utazási iroda)