Egzotikus nyaralások: Mauritius

Álomnyaralás a béke szigetén.

A KéK Travel kiemelt ajánlata a Tensi Holiday utazási iroda katalógusából.

Miért Mauritius?
A sziget egy gyönyörű smaragd, csodálatos hegyekkel, növényzettel és óceánparttal. Azoknak ajánljuk, akik szívesen fedeznek fel új tájakat, szeretnek megismerkedni a helyi lakossággal, de ugyanakkor homokos pálmafás tengerpartra is vágynak. A sziget igazi paradicsom lehet pároknak, nászutasoknak, de a hotelek szívesen fogadnak családokat is, sok gyerekprogrammal.


 
Mikor utazzunk?
Mauritiuson két évszak van, a párás meleg nyár és a száraz, kevésbé meleg tél. A nyár novembertől áprilisig tart, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül van, az óceán 27-28 fokos. Azoknak ajánljuk ezt az időszakot, akik nyaralni, fürödni szeretnének. A tél áprilistól október végéig tart, felhősebb, csapadékosabb ez az időszak. A levegő hőmérséklete 22-25 fok. Ebben az időszakban is érdemes a szigetre látogatni, főleg azoknak, akik szeretnek kirándulni és túrázni.
 

 
A keleti partvidék időjárása nagyban eltér a nyugati területekétől. Az ország keleti része januárban és februárban sokkal szárazabb, a csapadék nagy része a hegyekben, a középső és a nyugati tájakon hullik. A legmagasabb hőmérséklet január és április között mérhető. Az év első három hónapjában előfordulnak erős ciklonok. A legpárásabb az októbertől júniusig terjedő időszak.


 
Fakultatív programok
Port Louis, Pamplemousses Botanikus Kert, Cukormúzeum
Hajózás Ile aux Cerfs szigetére
Tea túra és Vanília Park
Katamarán hajózás a Benitiers-szigethez, delfin lessel
Chamarel vízesés túra
Bor és rum túra


 
Fotók: Martina Janochová/ Pixabay// M. M./ Pixabay// Stephen Cruickshank/ Pixabay// DerBub/ Pixabay// Topi Pigula/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(Tensi Holiday utazási iroda)