Álomszafari Afrikában (1. rész)

Namíbia, Botswana és Zimbabwe - látogasson el a szafarik földjére!

A KéK Travel kiemelt ajánlata az 1000 út utazási iroda katalógusából.

Első és második nap: Budapest - Bécs - Windhoek
Utazás Budapestről autóbusszal Bécsbe. Bécsből menetrend szerinti járattal, átszállással utazás Namíbia fővárosába, Windhoekbe. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába.


 
Harmadik nap: Windhoek - Sesriem
Reggeli után ismerkedünk Windhoekkal, megnézzük a gyarmati idők emlékeit, az egykori erődöt, a mai parlament épületét (Tintenhaus), illetve San Nujoma („Namíbia atyja”) szobrát. Ezt követően Sesriembe, a Namíb-sivatagba utazunk.


 
Negyedik nap: Sesriem - Namíb-sivatag - Swakopmund
Reggeli után irány Namíbia leghíresebb látnivalóinak egyike: Sossusvlei. A néhol 300 méter magas dűnék látványa utunk egyik legkülönlegesebb élménye lesz, teszünk egy rövidebb gyalogos túrát is, megismerkedünk a vörös dűnék világával közelebbről is. A program után utazás Swakopmundba, az Atlanti-óceán partjára. Útközben fotó megállókkal, ismerkedünk a sivatag ezen részével, többek között a híres hetes dűnénél is megállunk.


 
Ötödik nap: Swakopmund
Swakopmund egy német kisvárosra emlékeztetne, ha nem lennének pálmafákkal szegélyezett utcái. Délelőtt a városnéző sétánk alatt megismerkedünk a városkával, a helyi piaccal, a városban élő törzsek életével, és meglátogatunk egy herero családot. Délután szabadprogram, akinek kedve van hozzá, befizethet egy delfintúrára vagy sétarepülésre, kajakozhat vagy egyéb vízi sportokat űzhet.Hatodik nap: Swakopmund - Cape Cross - Twyfelfontein
Reggeli után az óceán partvonalát követve Cape Cross felé folytatjuk az utunkat. Itt él a világ vélhetően legnagyobb medvefóka kolóniája; a mai programunk Cape Cross felfedezése, amelynek része egy zátonyra futott hajó roncsának megtekintése is.
 
Hetedik nap: Twyfelfontein - Kamanjab
A mai napon elsőként az UNESCO világörökségi kőkorszaki sziklarajzokat, majd a megkövült erdőt keressük fel. A nap végén a Damara falumúzeum tárlatát tekintjük meg.

 
 
Nyolcadik nap: Kamanjab - Etosha Nemzeti Park
Reggeli után különleges időutazásban lesz részünk: meglátogatjuk az ősidők óta pásztorkodással foglakozó helyi törzset, a hölgyek hajviseletéről és testfestéséről is híres himbákat. A falucska lakói ma mai napig őrzik a hagyományaikat. Délután szafarira indulunk Namíbia leghíresebb nemzeti parkjába, az Etosha Nemzeti Parkba. Itt rendkívül változatos az állatvilág, nagy számban élnek orrszarvúk, elefántok, zsiráfok, zebrák, illetve rájuk vadászó nagymacskák.
 
Kilencedik nap: Etosha Nemzeti Park
Egész napunkat vadlessel töltjük a nemzeti park területén. Kora reggel indulunk útnak, és csak napnyugtára térünk vissza. Vadleseink során felkeressük a különböző itatókat és magaslati pontokat. Az éjszakát a park területén lévő lodge-ban töltjük.


 
Fotók: kolibri5/ Pixabay// hbieser/ Pixabay// Greg Newman/ Pixabay// hbieser/ Pixabay// kolibri5/ Pixabay// Wolfgang Sauck/ Pixabay// hbieser/ Pixabay
 
A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
 
(1000 út utazási iroda)